Preşedinţia României la Consiliul UE, o necunoscută pentru o treime dintre români. Sondaj IRES

Uniunea Europeana
Uniunea Europeana

Preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene este cel mai important eveniment al primei jumătăţi a anului 2019, iar percepţia românilor despre acest moment reiese dintr-un sondaj realizat, recent, de către IRES. 

Potrivit unui sondaj realizat de către IRES în perioada 7-9 ianuarie 2019, 68% dintre repondenţi au declarat că au auzit de acest lucru, în timp ce 32% au afirmat că nu au aflat încă despre acest lucru. 60% dintre români ştiu şi pe ce perioadă de timp Consiliul UE este prezidat de către România - 6 luni, în timp ce 20% cred că România va deţine preşedinţia pentru un an şi 14% pentru patru ani de zile. 6% nu ştiu.

Cât priveşte avantajele pe care le va avea acest lucru asupra ţării, 78% cred că acesta este un lucru bun pentru România, 10% spun că este un lucru rău, iar restul nu ştiu, nu răspund. 

Aderarea la spaţiul Schengen a fost una dintre temele sondajului. Întrebaţi despre şansele ca România să adere la spaţiul Schengen, 41% consideră că şansele sunt mici, 27% cred că sunt foarte mici, în timp ce românii optimişti cu privire la acest fapt sunt mult mai puţini: 24% cred că şansele sunt mari, iar 6% că sunt foarte mari. 

Vezi şi: Numire miniștri. Mișcare BOMBĂ din partea Vioricăi Dăncilă

Toader, mesajul zilei: Să citim până înţelegem!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel