Preşedinţia României la Consiliul UE, o necunoscută pentru o treime dintre români. Sondaj IRES

[] []

10 ian 2019 / 16:41
Salveaza PDF Comentarii
Uniunea Europeana
Descriere foto: Uniunea Europeana

Preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene este cel mai important eveniment al primei jumătăţi a anului 2019, iar percepţia românilor despre acest moment reiese dintr-un sondaj realizat, recent, de către IRES. 

Potrivit unui sondaj realizat de către IRES în perioada 7-9 ianuarie 2019, 68% dintre repondenţi au declarat că au auzit de acest lucru, în timp ce 32% au afirmat că nu au aflat încă despre acest lucru. 60% dintre români ştiu şi pe ce perioadă de timp Consiliul UE este prezidat de către România - 6 luni, în timp ce 20% cred că România va deţine preşedinţia pentru un an şi 14% pentru patru ani de zile. 6% nu ştiu.

Cât priveşte avantajele pe care le va avea acest lucru asupra ţării, 78% cred că acesta este un lucru bun pentru România, 10% spun că este un lucru rău, iar restul nu ştiu, nu răspund. 

Aderarea la spaţiul Schengen a fost una dintre temele sondajului. Întrebaţi despre şansele ca România să adere la spaţiul Schengen, 41% consideră că şansele sunt mici, 27% cred că sunt foarte mici, în timp ce românii optimişti cu privire la acest fapt sunt mult mai puţini: 24% cred că şansele sunt mari, iar 6% că sunt foarte mari. 

Vezi şi: Numire miniștri. Mișcare BOMBĂ din partea Vioricăi Dăncilă

Toader, mesajul zilei: Să citim până înţelegem!


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24