Preşedintele Zelenski susţine că sunt PROGRESE în eforturile de obţinere a unor garanţii de securitate

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Preşedintele Volodimir Zelenski afirmă că se înregistrează progrese în eforturile Ucrainei de a-şi asigura garanţii de securitate internaţională.

"Negociem cu principalele naţiuni ale lumii pentru a oferi Ucrainei încredere în securitate pentru deceniile următoare", a comunicat miercuri seară preşedintele Zelenski în discursul său video zilnic.Garanţiile de securitate internaţională s-au numărat printre subiectele discutate la reuniunea G7 de duminică la care Ucraina a participat pentru prima dată. "Este prima dată în istoria statului nostru când este posibil să se stabilească astfel de garanţii. Nu ceva într-un memorandum, nu vreo dorinţă declarativă pentru un anumit curs, ci garanţii specifice", a spus preşedintele ucrainean. Acestea ar fi "nu numai semnificative din punct de vedere juridic, ci şi enunţate astfel încât să fie clar: ce anume, cine exact şi cum exact ne garantează", a adăugat Volodimir Zelenski. Una din cererile Rusiei pentru a pune capăt ostilităţilor armate este un angajament clar al Ucrainei faţă de neutralitatea sa politică, pentru care Kievul caută garanţii puternice de securitate internaţională.

"Suntem pregătiţi să purtăm negocieri atâta timp cât nu e prea târziu"

Răbdarea Kievului se epuizează în ceea ce privește negocierile cu Rusia, având în vedere dovezile tot mai numeroase care arată atrocitățile comise de armata rusă, a declarat miercuri președintele Volodimir Zelenski, într-un discurs online adresat studenților universitari francezi, relatează CNN. „Suntem pregătiți să purtăm aceste negocieri, aceste discuții, atâta timp cât nu este prea târziu”, a declarat Zelenski. „Cu fiecare nou Bucha, cu fiecare nou Mariupol, cu fiecare nou oraș în care există zeci de morți, cazuri de viol, cu fiecare nouă atrocitate, dispare dorința și posibilitatea de a negocia, precum și posibilitatea de a rezolva această problemă într-o manieră diplomatică”, a adăugat el. Zelenski și-a exprimat, de asemenea, convingerea că Kievul va câștiga războiul și va recupera toate teritoriile care aparțin Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel