Preşedintele Somaliei l-a suspendat pe prim-ministru din cauza unei anchete de corupţie

Foto ilustrativ Pexels
Foto ilustrativ Pexels

Preşedintele Somaliei, Mohamed Abdullahi Mohamed, a anunțat că l-a suspendat pe prim-ministrul Mohamed Hussein Roble din cauza unei anchete de corupţie.

Preşedintele Somaliei, Mohamed Abdullahi Mohamed, a anunţat luni că l-a suspendat pe prim-ministrul Mohamed Hussein Roble, informează France Presse şi Reuters, potrivit Agerpres.

Preşedintele a decis să îl suspende pe premierul Mohamed Hussein Roble şi să îi înceteze mandatul din momentul în care este legat de corupţie', se arată într-un comunicat al biroului prezidenţial, care îl acuză pe prim-ministru că a intervenit într-o anchetă privind confiscarea unor terenuri.

Măsura vine, totodată, la o zi după o dispută publică între preşedinte şi premier privind alegerile mult amânate în această ţară volatilă din Cornul Africii.

Duminică, premierul l-a acuzat pe preşedinte de sabotarea procesului electoral, după decizia şefului statului de a-şi retrage responsabilitatea pentru organizarea mult-aşteptatului scrutin, care a provocat o gravă criză instituţională.

Preşedinte din 2017, mandatul lui Farmajo a expirat la 8 februarie, după ce nu a reuşit să ajungă la un acord cu liderii regionali cu privire la organizarea alegerilor, care în Somalia se desfăşoară sub semnul unui sistem electoral complex şi indirect. Anunţul de la jumătatea lunii aprilie privind prelungirea mandatului său cu doi ani a provocat ciocniri armate în Mogadishu.

Tensiunile dintre preşedintele Mohamed Abdullahi Mohamed, cunoscut sub numele de Farmajo, şi prim-ministrul său, Mohamed Hussein Roble, sunt recurente. Mulţi observatori consideră că această criză la nivelul conducerii statului şi impasul electoral distrag atenţia de la probleme mai importante din Somalia, cum ar fi insurgenţa Shebab care zguduie ţara din 2007. 

VEZI ȘI: O migrantă din Somalia, în stare de inconștiență din cauza hipotermiei, a fost salvată de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din sectorul Sânnicolau Mare au salvat o tânără migrantă din Somalia, care se afla pe un câmp lângă graniţa cu Serbia, în stare de inconştienţă din cauza oboselii şi a hipotermiei, pe care au transportat-o la spitalul orăşenesc, ulterior fiind stabilizată şi externată.

În timpul unei misiuni de supraveghere a graniţei cu Serbia, poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului Sânnicolau Mare au descoperit, la aproximativ 100 metri de frontiera cu ţara vecină, o femeie căzută pe câmp, în stare inconştienţă. Imediat i-au acordat primul ajutor şi au solicitat sprijin medical, persoana în cauză, aflată în stare avansată de oboseală şi hipotermie, fiind transportată la spital, arăta un comunicat al Poliţiei de Frontieră Timişoara, remis, pe 3 decembrie, Agerpres.

Ulterior, femeia a fost condusă la sediul Sectorului Sânnicolau Mare pentru verificări, unde s-a stabilit că este cetăţean din Somalia, în vârstă de 18 ani. Ea a declarat că a mers pe jos câteva ore din Serbia în România cu scopul de a trece ilegal frontiera şi de a ajunge ulterior în Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel