Președintele Senatului USAMV, găsit mort. Val Vâlcu: Ar trebui descurajat acest lucru

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Val Vâlcu, redactorul șef DC News, a vorbit despre moartea președintelui Senatului de la USAMV București. 

Val Vâlcu, redactorul șef DC News, s-a aflat în direct la România TV, unde a reacționat după tragedia de la USAMV București.

”Am aflat cu tristețe acest lucru, spun condoleanțe familiei și un suport emoțional colegilor de la Universitatea de Științe Agronomice. Nu cred că este bine să facem speculații cu privire la ceea ce s-a întâmplat, sunt posibile cauze multiple, diverse. Emoția e mare în astfel de cazuri, dar speculațiile nu folosesc nimănui, afectează în primul rând familia, în al doilea rând ar putea da idei și altora cu probleme asemănătoare. Dimpotrivă, ar trebui descurajat acest lucru, sunt chiar programe de descurajare a acestor gesturi. Sigur că multe se descoperă abia retrospectiv. Se pune un diagnostic retrospectiv de depresie. Depresia este cea mai frecventă cauză. Psihiatrii reconstituie acest diagnostic din discuții cu familia, cu apropiații. Apropo de comicul trist, adică omul poate este vesel, deschis, dar el de fapt ascunde o depresie. Pot fi cauze personale, dar în general acest gen de evenimente ar trebui privite prin prisma acestui interes general de a descuraja, de a preveni și opri astfel de situații de genul acesta. În occident există linii telefonice unde cei supărați, depresați, pot căuta sprijin psihologic, emoțional. Din păcate la noi nu există așa ceva”, a declarat Val Vâlcu. 

Găsit mort în biroul său

Președintele Senatului Univeristății Agronomice a fost găsit mort în biroul său. Familia nu mai știa nimic despre profesor încă de aseară. În această dimineață, în jurul orei 07:00, o femeie de serviciu a descoperit trupul bărbatului. 

"În această dimineaţă, prin apel 112, a fost sesizat faptul că în incinta sediului unei unităţi de învăţământ superior, situată în Sectorul 1, a fost găsit decedat un bărbat. La faţa locului cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri - Biroul Morţi Suspecte şi Ucideri din Culpă. Trupul neînsufleţit va fi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei. Cercetările vizează stabilirea cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs decesul", a transmis marţi Poliţia Capitalei, pentru Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel