Preşedintele Senatului SNSPA, Iordan Bărbulescu, ales vicepreşedinte al CEISAL

Preşedintele Senatului Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Iordan Bărbulescu, a fost ales vicepreşedinte al Consiliului European de Cercetări Sociale despre America Latină (Consejo Europeo de Investigaciones Sociales de America Latina - CEISAL), informează un comunicat de presă.

Bărbulescu este directorul Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană din SNSPA. Consiliul Director al CEISAL este format din 9 membri, aleşi anual de Adunarea Generală a acestei organizaţii. CEISAL este o reţea care reuneşte principalele centre şi institute europene specializate în cercetarea spaţiului latino - american. Înfiinţat în anul 1971, CEISAL cuprinde în prezent 38 de institute şi centre de cercetare din 17 state, la care s-au alăturat doi membri invitaţi: Fundaţia Profesor Andrzej Dembicz (Varşovia) şi Institutul Sverdlin de Istorie şi Cultură Latino-Americană (Tel Aviv).

Principalul obiectiv al Consiliului este promovarea cunoaşterii spaţiului latino - american în Europa, astfel încât CEISAL este reprezentat în cadrul celor mai importante evenimente academice dedicate cercetărilor din şi despre spaţiul latino - american. Dincolo de prezenţa activă în cadrul altor evenimente, CEISAL organizează o serie de seminarii şi evenimente, printre care Congresul trienal CEISAL. Anul acesta, evenimentul este găzduit de SNSPA, prin Institutul de Studii Latino-Americane din cadrul Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană. Congresul se încheie miercuri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel