Preşedintele Senatului SNSPA, Iordan Bărbulescu, ales vicepreşedinte al CEISAL

[] []

31 iul 2019 / 11:56
Salveaza PDF Comentarii

Preşedintele Senatului Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Iordan Bărbulescu, a fost ales vicepreşedinte al Consiliului European de Cercetări Sociale despre America Latină (Consejo Europeo de Investigaciones Sociales de America Latina - CEISAL), informează un comunicat de presă.

Bărbulescu este directorul Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană din SNSPA. Consiliul Director al CEISAL este format din 9 membri, aleşi anual de Adunarea Generală a acestei organizaţii. CEISAL este o reţea care reuneşte principalele centre şi institute europene specializate în cercetarea spaţiului latino - american. Înfiinţat în anul 1971, CEISAL cuprinde în prezent 38 de institute şi centre de cercetare din 17 state, la care s-au alăturat doi membri invitaţi: Fundaţia Profesor Andrzej Dembicz (Varşovia) şi Institutul Sverdlin de Istorie şi Cultură Latino-Americană (Tel Aviv).

Principalul obiectiv al Consiliului este promovarea cunoaşterii spaţiului latino - american în Europa, astfel încât CEISAL este reprezentat în cadrul celor mai importante evenimente academice dedicate cercetărilor din şi despre spaţiul latino - american. Dincolo de prezenţa activă în cadrul altor evenimente, CEISAL organizează o serie de seminarii şi evenimente, printre care Congresul trienal CEISAL. Anul acesta, evenimentul este găzduit de SNSPA, prin Institutul de Studii Latino-Americane din cadrul Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană. Congresul se încheie miercuri. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24