Preşedintele PSD Sibiu cere demisia primarului municipiului, Astrid Fodor, declarată incompatibilă de ÎCCJ

Primarul din Sibiu Astrid Fodor
Primarul din Sibiu Astrid Fodor

Preşedintele PSD Sibiu, Bogdan Trif, cere demisia primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor, declarată incompatibilă de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Decizia Înaltei Curţi trebuie respectată şi consider că un gest de normalitate ar fi ca primarul Sibiului să îşi dea demisia. Să nu uităm ce poziţie a avut Forumul într-un caz similar când un lider al PSD a fost declarat incompatibil. Mă gândesc că nu operează cu duble standarde. Odată ce au spus că un om care a fost declarat incompatibil trebuie să părăsească imediat funcţia, cred că aceeaşi soluţie se aplică şi în cazul doamnei primar. Dar, cunoscându-i, cred că o să invoce acum tot felul de chichiţe legislative şi nu o să îşi dea demisia", a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, liderul PSD Sibiu, ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Şi ministrul Culturii, Valer-Daniel Breaz, prezent la Sibiu, cere demisia primarului Astrid Fodor, membru al Forumului Democrat al Germanilor din România.

"Aş vrea să-i văd pe cei care toată ziua ne fac galerie, aşa îmi place să spun, în ultima vreme, că merg acum şi în faţa Primăriei din Sibiu, pentru că se erijează în cei mai corecţi, cei mai sinceri cetăţeni, (...) să meargă şi acolo şi să trateze cu aceeaşi măsură (...) şi să ceară demisia doamnei, să meargă în faţa Primăriei şi să facă grevă acolo sau manifestaţie. (...) Acum avem un caz real, o decizie care trebuie respectată, să meargă şi la doamna primar să-i ceară demisia", a precizat ministrul Culturii, Valer-Daniel Breaz.

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a fost declarată incompatibilă joi, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Vezi și: Suspendare Iohannis. Tăriceanu: Nu e o jucărică. Poate fi sancţionat prin vot

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel