Președintele peruan vrea să dizolve Parlamentul

Președintele Peru - Martin Vizcarra
Președintele Peru - Martin Vizcarra

Preşedintele peruan Martin Vizcarra a ameninţat miercuri că va dizolva Congresul (parlamentul) ţării, dominat de opoziţie, dacă acesta nu sprijină reformele anticorupţie propuse de şeful statului, informează dpa.

Majoritatea parlamentară a întors, încă o dată, spatele cetăţenilor şi cauzează pagube pentru Peru, a spus Vizcarra într-o intervenţie transmisă de postul public de televiziune peruan.

Măsurile avute în vedere vizează, printre altele, o reformă a sistemului imunităţii parlamentare şi prevenirea deţinerii unor funcţii publice de către persoane condamnate penal.

În luna septembrie, Martin Vizcarra a obţinut sprijinul iniţial al parlamentului pentru pachetul său de reforme anticorupţie.

Şeful statului a propus reformele anul trecut ca răspuns la dezvăluirile privind corupţia masivă din justiţie. Măsurile respective au fost susţinute de o amplă majoritate a alegătorilor peruani într-un referendum organizat în luna decembrie.

Vizcarra i-a succedat lui Pablo Kuczynski în martie 2018 după ce acesta a demisionat în urma acuzaţiilor de corupţie chiar înaintea unui vot privind începerea procedurii de destituire, pe care era de aşteptat să-l piardă. Kuczynski a respins toate acuzaţiile.

Vezi și: Tragedie pe Dunăre: Un vas cu 30 de pasageri s-a scufundat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel