Mesaj către Firea, plângere penală: "Nu mai e noaptea ca hoţii, ci de Crăciun, ca mafioţii."

Preşedintele OARB, Şerban Sturdza a depus o sesizare la Poliţie privind amenajarea ilegală a patinoarului în Parcul Romiceanu.

Preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România, filiala Bucureşti (OARB), Şerban Sturdza, susţine, într-o scrisoare deschisă adresată primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, că în Parcul Romiceanu, aflat într-o zonă protejată, s-a amenajat, fără aprobările necesare şi legale, un patinoar şi anunţă că a depus, luni, o sesizare în acest sens la Poliţia Capitalei.

'Vedeţi domnia voastră, în calitate de Primar General al Bucureştilor, ar trebui să ştiţi că nu toţi bucureştenii au sărbători fericite. Spre exemplu, cotroceam astăzi prin Cotroceni şi, ce să vezi? Văd că s-a schimbat modul de lucru. Nu mai e noaptea ca hoţii, ci de Crăciun, ca mafioţii. Fără nicio autorizaţie afişată conform legii, s-a purces la construirea unui patinoar în parcul Romniceanu, arie protejată, de altfel. Şi fără consultarea obligatorie a cetăţenilor şi fără acordul Direcţiei de Cultură a Municipiului Bucureşti. Cazul e tipic de ghinion, căci nu toată lumea hibernează de Crăciun, între două sarmale şi un cârnat', afirmă Sturdza în scrisoarea deschisă, postată pe pagina sa de facebook.

Şeful OARB îi cere edilului şef al Capitalei 'să oprească distrugerea parcului', afirmând că 'nici Ceauşescu nu şi-a permis să demoleze în Bucureşti de Sfintele Sărbători'.

'Nu ştiu dacă aveţi zone protejate în Voluntari. Dar în Bucureşti, vă anunţ că ele există. Şi chiar sunt protejate. Şi este un delict să te atingi de ele fără toate autorizaţiile. În caz că starea vă permite, v-aş rămâne recunoscător dacă aţi face ceva pentru a opri distrugerea parcului Romniceanu. Între noi fiind vorba, nici Ceauşescu nu şi-a permis să demoleze în Bucureşti de Sfintele Sărbători', spune Sturdza în scrisoarea deschisă adresată lui Firea, citat de Agerpres.

Plângere penală

În plângerea depusă la Poliţie, şeful OARB reclamă că 'lucrările ilegale de mare amploare' efectuate în Parcul Romiceanu 'au consecinţe iremediabile asupra zonei verzi cu caracter public: eliminarea vegetaţiei, distrugerea mobilierului urban, turnări de betoane, modofocarea topografiei locului. Sturdza arată că acestea nu au la bază aprobările necesare, că 'niciun panou nu anunţă lucrările deja demarate' şi că acţiunile de amenajare au fost întreprinse 'fără vreo consultare sau vreun accept al locuitorilor din cartier sau din oraş'.

Şeful OARB subliniază în plângerea depusă la Poliţia Capitalei că 'abaterile sesizate aduc atingere interesului public şi au implicaţii urbanistice, economice sociale şi ecologice' şi solicită măsuri 'pentru a remedia situaţia abuzivă care s-a creat'.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel