Președintele Mexicului, păcăleală pentru jurnaliști: "Toată presa subvenţionată de conservatori şi-ar freca mâinile"

Preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, le-a jucat o farsă ziariştilor.

Preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, le-a jucat o farsă ziariştilor, afirmând că va renunţa la conferinţa sa de presă zilnică pe care o folosea pentru a-şi ridiculiza criticii şi a domina ciclul naţional de ştiri, relatează Reuters.

Profitând de faptul că pe 28 decembrie este Ziua Sfinţilor Prunci Nevinovaţi, o sărbătoare care se asociază cu farsele în Mexic, Lopez Obrador şi-a început briefingul zilnic afirmând că pe viitor va ţine o singură conferinţă de presă pe săptămână, miercuri la prânz, scrie Agerpres.

Adoptând o poziţie care contrastează cu cea pe care o adoptă de obicei, Lopez Obrador a spus cu figură serioasă că a luat această decizie întrucât calitatea informării publice se ameliorează.

"Majoritatea media de ştiri din ţară îşi desfăşoară activitatea profesional, ştirile sunt exacte şi veridice, iar media sunt obiective", a afirmat preşedintele mexican.

"Toată presa subvenţionată de conservatori şi-ar freca mâinile"

După circa 40 de minute el a revenit însă la un refren familiar, catalogând media "conservatoare" drept "ipocrite", iar apoi a spus, zâmbind, că va continua să ţină conferinţele sale de presă zilnice, întrucât este dreptul său să răspundă.

"Chiar credeţi că nu vom avea conferinţele noastre de presă matinale? Toată presa subvenţionată de conservatori şi-ar freca mâinile", a spus el, precizând că majoritatea presei tipărite şi a televiziunilor din ţară este împotriva lui.

Înainte ca preşedintele să recunoască că anunţul său a fost o glumă, multe dintre cele mai mari ziare din Mexic nu au difuzat o ştire în acest sens pe prima pagină a site-urilor lor, deşi decizia, dacă ar fi fost reală, ar fi reprezentat o schimbare esenţială în strategia preşedintelui, notează Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel