Președintele Iohannis, scrisoare către Dragnea şi Tăriceanu - OFICIAL

Rodica Mitu / 04 apr 2019 / 16:39 Salveaza PDF Comentarii
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a transmis joi, 4 aprilie, o scrisoare președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, privind organizarea unui referendum național.

Vă prezentăm în continuare textul scrisorii:

„Bucureşti, 4 aprilie 2019

Domnului Călin POPESCU-TĂRICEANU, Preşedintele Senatului

Domnului Nicolae-Liviu DRAGNEA, Preşedintele Camerei Deputaţilor

Stimate Domnule Preşedinte al Senatului,

Stimate Domnule Preşedinte al Camerei Deputaţilor,

În temeiul dispozițiilor art. 90 din Constituție, precum și ale art. 2 și art. 11 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, intenţionez să cer poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa suverană cu privire la următoarele probleme de interes național:

Interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție;
Interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe.

Având în vedere dispozițiile legale menţionate, consult Parlamentul cu privire la organizarea unui referendum naţional referitor la problemele sus-menționate.

Cu întreaga considerație,

Președintele României,

KLAUS-WERNER IOHANNIS”.

 

VEZI ȘI: EXCLUSIV Deputatul Borza, despre Augustin Lazăr. Detaliile omise în scandalul momentuluiTe-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24