Preşedintele indonezian Joko Widodo anunţă componenţa Guvernului

Preşedintele indonezian Joko Widodo a anunţat miercuri componenţa noului guvern de la Jakarta, în care l-a numit şi pe rivalul său în alegeri, Prabowo Subianto, care va deţine funcţia de ministru al apărării, transmite dpa.

Prabowo Subianto, un fost general cu un trecut controversat în ce priveşte drepturile omului, a fost învins de Joko în scrutinul prezidenţial din aprilie, după o campanie electorală foarte tensionată. Joko Widodo a explicat că l-a numit în funcţie pe Prabowo pentru că acesta 'ştie mai multă apărare decât ştiu eu'.

Potrivit şefului statului, Erick Thohir, un fost preşedinte al clubului italian de fotbal Inter Milan, va conduce Ministerul pentru Întreprinderile de Stat. Nadiem Makarim, fondatorul aplicaţiei de servicii de taxi Gojek, a fost numit ministru al educaţiei şi culturii. Joko Widodo a fost învestit sâmbătă pentru un al doilea mandat în funcţia supremă în stat. Activişti pentru drepturile omului afirmă că includerea în guvern a lui Prabowo, liderul principalului partid de opoziţie Gerindra în primul mandat al lui Joko, arată că preşedintele nu îşi propune cu adevărat să rezolve cazurile de abuzuri din trecut. Un alt membru al partidului Gerindra, Edhy Prabowo, a fost desemnat ministru al pescuitului şi resurselor marine.

Criticii sunt de părere că această mare coaliţie între principalele partide ar putea submina mecanismele de control reciproc, în opoziţie mai aflându-se doar două formaţiuni politice mici. Prabowo a fost exclus din armată în 1998, acuzat de responsabilitate în răpirea unor activişti prodemocraţie în ultimele zile ale regimului preşedintelui autocrat Suharto. Prabowo a fost căsătorit cu Titiek Suharto, una din fiicele lui Suharto, dar cei doi au divorţat în 1998, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel