Președintele Germaniei pune presiune pe Xi Jinping să își folosească influența asupra lui Putin

Frank-Walter Steinmeier l-a îndemnat pe președintele chinez Xi Jinping să își folosească influența asupra lui Vladimir Putin.

 

Steinmeier „i-a cerut lui Xi să își folosească influența asupra Rusiei și să îl influențeze pe Putin în acest sens”, potrivit comunicatului de presă, subliniind„interesul comun al Chinei și al Europei pentru încetarea războiului”.

De asemenea, președintele Germaniei i-a mulțumit omologului german „pentru respingerea clară a amenințărilor nucleare din partea Rusiei”.

În timpul conversației de o oră, președintele german a reiterat hotărârea Germaniei de a continua să sprijine Ucraina. El a declarat că Europa nu va da înapoi în fața amenințărilor rusești și că și-a luat măsuri de precauție împotriva crizei energetice, scrie CNN.

Apărarea Ucrainei și coeziunea Europei au fost întărite de agresiunea rusă, a adăugat Steinmeier, spunându-i președintelui chinez că „Putin a calculat greșit în mod fundamental”.

China și Rusia vor începe miercuri un exercițiu naval comun cu trageri reale timp de o săptămână în Marea Chinei de Est, a anunțat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat, în contextul în care cei doi parteneri își intensifică cooperarea într-un Pacific de Vest din ce în ce mai tensionat.

Zilele trecute, Steinmeier anunța că, în contextul războiului și nevoii de tranziție către energia verde, Germania se îndreaptă către un punct de vârf în ceea ce privește atractivitatea sa ca loc de afaceri.

„Pericolul dezindustrializării nu poate fi înlăturat”, a declarat într-un interviu acrodat agenției de presă dpa.

Industria germană a acționat foarte rezistent și a făcut față mai mult sau mai puțin problemelor, cu toate acestea, devine din ce în ce mai dificil de la an la an, a adăugat el.

„Germania ar putea ajunge la un punct de vârf la un moment dat, cu un impact negativ puternic asupra dorinței de a face afaceri în această țară”, a spus președintele Stihl. Pentru compania sa, a spus el, acel punct va fi atins când nu va mai putea produce în mod competitiv în Germania, potrivit unui raport al ziarului german Die Welt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel