Preşedintele Germaniei, deplasare cu trenul la Praga. De ce a făcut acest gest

Preşedintele Germaniei s-a deplasat la Praga cu trenul, arătându-şi sprijinul pentru frontierele deschise în Uniunea Europeană.

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier s-a deplasat miercuri cu trenul la Praga, unde a doua zi va avea o întrevedere cu omologul său ceh Milos Zeman, relatează DPA, scrie Agerpres. 

Steinmeier - care de obicei călătoreşte cu avionul în astfel de vizite - a salutat parteneriatul dintre Berlin şi Praga înaintea plecării spre capitala cehă.

Acesta este un mesaj important într-un an când au loc alegeri parlamentare în ambele ţări, a spus şeful statului german, cu o lună înaintea alegerilor parlamentare din Germania, prevăzute pentru 26 septembrie. La rândul lor, cehii îşi vor alege o nouă Cameră a Deputaţilor pe 8 şi 9 octombrie.

Primire cu onoruri militare la Castelul din Praga



Steinmeier şi soţia sa, Elke Buedenbender, vor rămâne în Republica Cehă până vineri. Preşedintele german va fi primit joi dimineaţă cu onoruri militare la Castelul din Praga, după care se va întâlni cu preşedintele Camerei Deputaţilor cehe, Radek Vondracek, şi cu cel al Senatului ceh, Milos Vystrcil.

Înainte de întâlnirea cu Milos Zeman, Frank-Walter Steinmeier va depune o coroană de flori la monumentul ridicat în memoria celor doi luptători din rezistenţă care l-au asasinat pe liderul nazist Reinhard Heydrich în 1942. Regimul nazist a ripostat atunci cu brutalitate, distrugând satele Lidice şi Lezaky, omorând bărbaţii şi deportând femeile în lagăre de concentrare.

Călătoria lui Steinmeier cu trenul la Praga este parţial menită să arate valoarea frontierelor deschise în interiorul blocului comunitar, în special în contextul restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19.

Germania ia în calcul noi strategii anti-COVID-19

Cu 59,4% din populaţia sa vaccinată anti-COVID-19 cu schema completă, Germania are în vedere o schimbare a abordării sale în combaterea pandemiei, relatează miercuri agenţia DPA, mai scrie Agerpres. 

Landul Renania de Nord-Westfalia a încetat de vineri anchetele epidemiologice masive pentru detectarea contacţilor persoanelor confirmate cu COVID-19, o intenţie similară având şi landul Baden-Wuerttemberg.

Aceasta înseamnă că, de exemplu, persoanele care intră în restaurante, cinematografe sau muzee nu vor mai trebui să-şi lase acolo datele personale prin intermediul unor aplicaţii de mobil sau prin formulare scrise. Aceste date sunt cerute pentru ca autorităţile să poată identifica cu uşurinţă contacţii în cazul detectării unui caz de COVID-19 în respectivele spaţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel