Emmanuel Macron, mesaj în RUSĂ pe Twitter. Intervenție pentru Alexei Navalnîi

Președintele francez Emmanuel Macron cere Rusiei să îl elibereze pe Alexei Navalnîi.

Emmanuel Macron a surprins pe toată lumea cu un mesaj în limba rusă, postat pe pagina sa de Twitter. Președintele francez cere Rusiei eliberarea imediată a lui Alexei Navalnîi. Reacția sa vine după ce o instanță din Rusia l-a condamnat pe Navalnîi la apropae de trei ani de închisoare cu executare.

"Condamnarea lui Alexei Navalnîi este inacceptabilă. Dezacordul politic nu este în niciun caz o infracțiune. Solicităm eliberarea sa imediată. Respectarea drepturilor omului, precum și a libertăților democratice, nu pot face obiectul unei discuții.", a scris Emmanuel Macron pe pagina sa de Twitter. 

De regulă, liderii statelor comentează situația din Rusia în limbile lor materne. Premierul britanic Boris Johnson a numit decizia instanței Simonovski din Moscova ca fiind o „lașitate pură” și a cerut eliberarea acestuia. Și Cancelarul austriac Sebastian Kurz a calificat decizia instanței în cazul Navalnîi drept „inacceptabilă”. Premierul canadian Justin Trudeau a condamnat cu fermitate presiunile pe care Rusia le face asupra opozantului Alexei Navalnîi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel