Preşedintele va efectua o vizită SURPRIZĂ în Rusia

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat sâmbătă pe Twitter că se va efectua în curând o vizită în Rusia pentru noi convorbiri cu omologul său rus Vladimir Putin, informează Reuters. 

'Convorbirile pentru construirea încrederii, iniţiate cu preşedintele Putin la Fortul Brégançon, continuă', a notat Macron într-un tweet, menţionând securitatea europeană, conflictele regionale şi schimbările climatice printre subiectele-cheie de pe agenda viitoarelor discuţii.

'Voi călători curând în Rusia', a scris el.

Emmanul Macron nu a precizat când va efectua această vizită, însă Palatul Elysee anunţa vineri că vizita s-ar putea desfăşura 'în lunile următoare', 'înainte de sfârşitul anului', dar va trebui să ţină seama de criza generată de epidemia de COVID-19.

Macron şi Putin au discutat vineri în format de videoconferinţă

Macron şi Putin au discutat vineri în format de videoconferinţă, în timpul căreia preşedintele rus l-a invitat pe liderul francez să facă o vizită în Rusia.

Videoconferinţa de vineri a fost caracterizată de Palatul Elysee drept un 'schimb de opinii aprofundat şi substanţial', care a 'permis să se facă o evaluare a dialogului de încredere şi de securitate angajat' în cursul vizitei preşedintelui rus la fortul Brégançon, reşedinţa de vacanţă a preşedintelui francez în sudul Franţei, la 19 august 2019, cu puţin timp înainte de summitul G7 de la Biarritz (sud-vest).

Preşedinţia franceză a insistat apoi asupra 'calităţii relaţiei bilaterale'. Preşedintele francez a îndemnat de mai multe ori Europa să-şi reexamineze parteneriatul strategic cu Rusia, susţinând că politica de sfidare a Moscovei din ultimii ani a eşuat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel