Preşedintele filialei PNL Olt susţine transformarea indemnizaţiei primarilor în salariu

Preşedintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, primar al comunei Cungrea, a susţinut marţi, într-o conferinţă de presă, că problema pensiilor mici pe care le încasează primarii, deşi au mai multe mandate, s-ar rezolva dacă în loc de indemnizaţie edilii ar primi salariu şi ar contribui la sistemul de pensii în funcţie de veniturile salariale. 

Voiculescu s-a declarat împotriva pensiilor speciale, afirmând că PNL va lua măsuri pentru eliminarea pensiilor speciale când va ajunge la guvernare. 

"Legat de pensiile speciale, noi ca partid suntem împotriva pensiilor speciale şi va fi una dintre măsurile pe care le vom lua atunci când vom ajunge la guvernare, va fi aceasta de eliminare a pensiilor speciale, dar susţinem ca primarii să aibă salariu. Nu este un lucru corect ca primarul să aibă indemnizaţie şi pe perioada mandatului, cei patru ani, să nu cotizeze la sistemul de pensii. Soluţia este ca primarii să primească salarii ca orice alt lucrător şi atunci se rezolvă foarte simplu problema asta. Normal că nu suntem de acord ca un primar de patru mandate să iasă la pensie cu 1.200 de lei, iarăşi este un lucru rău, dar această chestiune se poate rezolva prin transformarea indemnizaţiei în salariu", a afirmat Voiculescu. 

Liderul PNL Olt a mai afirmat că PNL vrea mărirea salariilor şi pensiilor, dar astfel de măsuri ar trebui decise numai după analize economice bine făcute. Voiculescu a subliniat că PNL nu doreşte să taie pensii şi salarii. 

"Aceste alegeri au fost despre Parlamentul European, PNL nu a câştigat guvernarea după aceste alegeri. Haideţi să aşteptăm să venim cu programul nostru de guvernare, care este aproape gata, şi atunci să discutăm măsurile pe care vom lua, în niciun caz tăieri, pentru că ne dorim pensii mai mari, ne dorim salarii mai mari, dar toate trebuie să vină după o analiză economică extrem de bine făcută, nu doar din pix. PNL nu doreşte să taie salarii, nu doreşte să taie pensii", a conchis Liviu Voiculescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel