Preşedintele din UE care îl ignoră pe Biden: O perioadă foarte fierbinte!

Joe Biden
Joe Biden

Într-un discurs susţinut la ratificarea unui acord în domeniul apărării încheiat între Polonia şi SUA, preşedintele Andrzej Duda, un aliat apropiat al preşedintelui american în exerciţiu Donald Trump, a omis să-l menţioneze pe preşedintele ales al SUA, Joe Biden, potrivit AFP.

Andrzej Duda a insistat asupra legăturilor militare strânse între Polonia şi SUA de-a lungul istoriei şi a evocat o perioadă foarte fierbinte în politica americană în ultimele zile, estimând totodată că relaţiile bilaterale între Varşovia şi Washington vor rezista în faţa oricărei furtuni.

Avansăm treptat, de asemenea prin ratificarea acestui acord astăzi, aşteptând ca preşedintele american nou ales să depună jurământul şi să-şi preia atribuţiile, a spus şeful statului polonez în timpul ceremoniei desfăşurate la Varşovia. Preşedintele Duda, susţinut de formaţiunea conservatoare aflată la putere, Partidul Lege şi Justiţie (PiS), a fost criticat de opoziţie pentru reacţia sa timidă faţă de victoria lui Joe Biden.

Felicitări lui Joe Biden pentru o campanie prezidenţială reuşită. În timp ce aşteptăm nominalizarea de către colegiul electoral, Polonia este determinată să menţină un parteneriat strategic Polonia-SUA de înalt nivel şi de înaltă calitate pentru o alianţă tot mai puternică, a scris el sâmbătă pe Twitter, conform mesajului redat de France Presse.

Andrzej Duda a cultivat o relaţie personală foarte puternică cu Donald Trump, pe care l-a vizitat anul acesta la Casa Albă în luna iunie, fiind primul şef de stat care a efectuat o astfel de vizită după relaxarea măsurilor de izolare aplicate în SUA din cauza pandemiei COVID-19, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel