Preşedintele CNAS: Pentru finanţarea spitalelor vom transfera circa 150 milioane lei din decembrie în noiembrie

bani
bani

Finanţarea spitalelor pentru luna noiembrie va fi rezolvată prin transferarea a aproximativ 150 de milioane de lei din bugetul pe decembrie, a declarat miercuri preşedintele CNAS, Lucian Duţă, precizând că anticipează unele probleme financiare luna viitoare.

"Finanţarea spitalelor pentru luna noiembrie este rezolvată, astăzi vor fi transferate aproximativ 150-160 de milioane de lei din bugetul pe decembrie în noiembrie", a spus Duţă.

El a precizat că anticipează unele probleme financiare în decembrie, dar că încearcă să le rezolve cu Ministerul Finanţelor.

"Anticipăm probleme de finanţare în decembrie, dar încercăm împreună cu Ministerul Finanţelor să le rezolvăm săptămâna viitoare", a adăugat preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Declaraţia preşedintelui CNAS vine după ce managerul Institutului "C.C. Iliescu" din Capitală, Şerban Bubenek a atenţionat că spitalul se confruntă cu o situaţie foarte gravă, întrucât pentru luna noiembrie nu le sunt asigurate decât fondurile de salarii, iar bugetul pe decembrie este de 87 de lei.

Şerban Bubenek spunea că este convins că situaţia din Institutul "C.C. Iliescu" nu este singulară.

"Suntem convinşi că situaţia din Institutul «C.C. Iliescu» nu este singulară, întrucât, dacă ar fi aşa, ar fi grav, deoarece s-ar pune problema finanţării preferenţiale pe criterii netransparente. Angajaţii institutului solicită rezolvarea cu maximă prioritate a acestei probleme de interes naţional", a mai spus Şerban Bubenek.

Citește și: Se închide Institutul de Cardiologie C.C.Iliescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel