Preşedintele CJ Brăila: Până în 2020 vrem să reabilităm 300 km de drum judeţean, din cei peste 600 km

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Iulian Chiriac, a făcut public, printr-un comunicat de presă, faptul că, până în 2020, are în plan reabilitarea a 300 de km de drum judeţean, din totalul celor peste 600 km.

'Punem accent pe calitatea lucrărilor efectuate, astfel ca, până în 2020, din cele trei surse de finanţare, respectiv fonduri europene, fonduri guvernamentale şi surse proprii, să reabilităm 300 de km de drum judeţean din totalul de peste 600 km existenţi. Pentru anul 2019 şi 2020 avem în vedere câte 50 de km de covor asfaltic/an, din bugetul de funcţionare al CJ', a explicat Francisk.

Potrivit preşedintelui CJ Brăila, anul trecut s-a demarat un amplu proiect de modernizare a infrastructurii judeţene pe traseul Gulianca-Ianca-Viziru, asigurând conectivitatea directă cu coridorul TEN-T Brăila-Buzău şi au fost executate lucrări de reabilitare pe DJ 221B Brăila-Vădeni pe o lungime de 7,3 km, precum şi pe DJ 211 Victoria-Mihai Bravu, cu finanţare prin PNDL, pe o lungime de 10 km.

De asemenea, s-au continuat lucrările de modernizare pe traseul DJ211 Lişcoteanca, precum şi pe traseul DJ 212 A Brăila-Măraşu, în Insula Mare a Brăilei şi s-a modernizat complet drumul între DN23 - Cotu Lung. 'Consiliul Judeţean Brăila are în patrimoniu şi administrare peste 600 km drumuri judeţene, unele de importanţă mare, care leagă regiuni ale ţării cum ar fi Moldova şi Dobrogea. Întreţinerea şi modernizarea acestora este o preocupare constantă a administraţiei judeţului Brăila, ca o condiţie pentru un trafic fluent şi în siguranţă. Astfel, numai din bugetul judeţean, sunt alocaţi anual aproape două milioane de euro', a completat Chiriac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel