Președintele Chinei, Xi Jinping, l-a primit pe prim-ministrul Victor Ponta

xi-jinping
xi-jinping

Premierul Victor Ponta a fost primit, în cadrul turneului în Asia pe care îl efectuează luna aceasta, de către președintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, transmite Agerpres.

Șeful Guvernului român i-a transmis președintelui chinez cele mai bune gânduri din partea României, exprimându-și totodată dorința de a continua relația ”extraordinară” cu Beijingul. ”Vă rog să-mi permiteţi să vă transmit cele mai bune gânduri din partea României, succes în importantul mandat pe care l-aţi primit pentru conducerea ţării dvs. După vizita pe care aţi făcut-o în România în 2009, aveţi deja foarte mulţi prieteni şi oameni care vă apreciază în mod deosebit”, i-a spus Ponta lui Xi Jinping.

La rândul său, președintele Chinei s-a angajat să dezvolte relația de cooperare dintre China și țările din sud-estul Europei. El a adăugat că România și China sunt prieteni buni, care se înțeleg și se sprijină reciproc.

Victor Ponta urmează să se întâlnească, în cursul zilei de marți, și cu omologul său chinez, Li Keqiang.

Prim-ministrul României efectuează în perioada 26 iunie - 3 iulie un turneu în Asia, care include vizite în Azerbaidjan, Uzbekistan, Kazahstan și China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel