Președintele Chinei ordonă armatei să se pregătească de război pe fondul tensiunilor din Taiwan

Președintele RPC, Xi Jinping. Sursa: Agerpres
Președintele RPC, Xi Jinping. Sursa: Agerpres

Președintele chinez Xi Jinping a ordonat armatei națiunii să se pregătească de război, avertizând că securitatea națională a Chinei se confruntă cu ”instabilitate și incertitudine crescute”.

Declarația a fost făcută de către președintelele Chinei, Xi Jinping, marți în timpul unei vizite la Centrul de comandă pentru operațiuni comune din China al Comisiei Militare Centrale din Beijing, a informat Republik World.

Conform declarațiilor acestuia, China își va consolida în mod serios pregătirea militară în timp ce se pregătește pentru orice război. Trebuie să menționăm că anunțul înfricoșător vine pe fondul temerilor că Beijingul s-ar putea pregăti pentru o invazie a insulei autonome Taiwan.

Armata chineză să-și dedice toată energia pregătirii pentru luptă

Potrivit instituției de presă de stat, Xinhua, președintele chinez a spus: ”Întreaga armată ar trebui să-și dedice toată energia și să-și desfășoare toată munca pentru pregătirea pentru luptă, sporindu-și capacitatea de a lupta și de a câștiga”.

Mai mult, președintele Xi a subliniat implementarea gândirii partidului privind întărirea armatei chineze și crearea unei strategii militare pentru noua eră, aderând în același timp la eficacitatea luptei ca unic criteriu.

Luna trecută, președintele Xi Jinping a fost reinstalat pentru un al treilea mandat fără precedent ca lider al Partidului Comunist Chinez, după culminarea congresului PCC. Evoluția a survenit după ce a abolit o limită de doi mandate pentru președinția sa în 2018, ceea ce îi permite efectiv să rămână la putere pe viață.

În plus, China a adoptat o abordare mai dură sub conducerea președintelui Xi în ceea ce privește problema Taiwanului, susținând că insula este o provincie separatistă care va fi în cele din urmă ”reunificată” cu țara.

Citește și:

China a anulat difuzarea discursului președintelui Consiliului European, prin care acesta critica ”războiul ilegal” al Rusiei

Videoclipul preînregistrat de Charles Michel era menit să fie difuzat alături de alte discursuri ai mai multor lideri mondiali și șefi ai organizațiilor internaționale, inclusiv președintele chinez Xi Jinping, la deschiderea China International Import Expo (CIIE), vineri, au declarat trei diplomați europeni pentru Reuters, citat de Bangkok Times.

Diplomații, care nu pot fi numiți din cauza sensibilității problemei, au declarat pentru Reuters că sunt surprinși de faptul că discursul președintelui CE a fost eliminat, potrivit sursei citate.

”Președintele CE, Charles Michel, a fost invitat să se adreseze celui de-al 5-lea Forum Hongqiao/ CIIE la Shanghai”, a declarat pentru Reuters, Barend Leyts, purtătorul de cuvânt al lui Charles Michel. ”Așa cum au cerut autoritățile chineze, am furnizat într-adevăr un mesaj preînregistrat, care în cele din urmă nu a fost difuzat. Am abordat acest lucru prin canalele diplomatice normale” a mai spus sursa citată. 

Nimeni din Ministerul de Externe al Chinei sau co-organizatorii expoziției, Ministerul Comerțului din China și Guvernul orașului Shanghai, nu au răspuns solicitărilor Reuters de comentarii.

Alți demnitari care au luat cuvântul la ceremonia de deschidere a expoziției au fost:  directorul general al Fondului Monetar Internațional, directorul general al Organizației Mondiale a Comerțului și președinții Indoneziei, Sri Lanka și Belarus, potrivit site-ului oficial al expoziției.

Sursa citată reamintește de altfel că președintele Belarusiei,  Alexandru Lukașenko, este un aliat ferm al liderului rus Vladimir Putin, a cărui țară a găzduit mii de trupe rusești înainte și în timpul a ceea ce Moscova numește o ”operație specială” în Ucraina.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel