Președintele CCR răspunde după ATACUL premierului Orban

CCR
CCR

Președintele CCR are o replică pentru premierul Ludovic Orban. 

Întrebat despre decizia CCR referitoare la alegerile parlamentare, premierul Ludovic Orban a lansat, joi seară, un atac la adresa CCR.

„Decizia CCR mi se pare abracadabrantă, mi se pare o încălcare flagrantă a Constituției de către organismul care trebuie să fie paznicul Constituției. Eu așa ceva... Trebuie schimbat ceva, nu se mai poate așa... Trebuie schimbată componența Curții Constituționale, trebuie eliminați politrucii de acolo, trebuie să intre numai magistrați cu cariere serioase în spate, nu oameni care au făcut politică și care sunt numiți acolo ca să răspundă la comenzi politice. Multe din deciziile alea vin împotriva intereselor fundamentale ale României”, a spus premierul la Digi 24.

CCR a stabilit, în motivarea deciziei prin care constată caracterul constituțional al legii care prevede că Legislativul stabilește data alegerilor parlamentare, că hotărârea de guvern prin care a fost deja stabilită această dată pentru ziua de 6 decembrie își va înceta efectele odată cu intrarea în vigoare a acestui act normativ.

Președintele CCR, replică pentru Orban

Joi seară, aproape de miezul nopții, președintele CCR, Valer Dorneanu, a avut o intervenție telefonică la Antena 3, unde a făcut următoarele precizări: „Îl cunosc de mulți ani și am un pic de respect ca să-i răspund în aceeași termeni pe care i-a folosit dânsul, cu politruci. (...) Toți suntem profesioniști cu experiență, cu expertiză. Îmi pare rău că incită opinia publică împotriva Curții Constituționale, de parcă ea ar fi vinovată de răspândirea pandemiei. Noroc că a apărut și doamna Weber, Avocatul Poporului, și mai împărțim vina de a fi distrugătorii țării și democrației. (...) În nicio țară din Europa un prim-ministru nu-și permite să aibă asemenea atacuri suburbane la adresa Curții Constituționale.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel