Preşedintele Camerei Lorzilor: Trendul în Europa este menţinerea bicameralismului

baroneasa frances d'souza
baroneasa frances d'souza

Trendul în Europa este de menţinere a sistemului bicameral, a declarat, vineri, preşedintele Camerei Lorzilor din Marea Britanie, baroneasa Frances D'Souza, la reuniunea Senatelor din Europa, în contextul dezbaterilor care au loc în România cu privire la revizuirea Constituției.

"Aşa cum am auzit astăzi din partea mai multor preşedinţi, rolul Camerei superioare sau al celei de-a doua Camere este de a juca un rol foarte important în ceea ce priveşte amendarea şi revizuirea legislaţiei. În situaţia în care s-ar opta pentru o singură cameră a Parlamentului ar însemna un volum mai mare de proiecte legislative, ceea ce ar duce la dezbaterea neadecvată a multora dintre acestea, iar unele ar rămâne neadoptate. Rolul celei de-a doua Camere este unul foarte valoros. Este cu atât mai mai valoros dacă membrii săi provin mai puţin din rândul partidelor politice, aşa cum este Parlamentul olandez. Cred că aducerea unor specialişti care să aibă diferite tipuri de specializări în sensul folosirii acestei expertize pentru a vota în ceea ce priveşte legislaţia este o idee importantă", a spus baronesa Frances D'Souza, întrebată de jurnalişti care sunt avantajele bicameralismului în contextul dezbaterilor care au loc în România cu privire la revizuirea Constituţiei.

Potrivit preşedintelui Camerei Lorzilor din Marea Britanie, "trendul este menţinerea bicameralismului şi cred că, probabil, ar fi dificil ca o singură cameră să introducă legislaţia şi să o şi revizuiască în acelaşi timp", citează Agerpres.

Joi şi vineri are loc la Londra cea de-a 15 reuniune a Asociaţiei Senatelor din Europa (ASE), în cadrul căreia sunt dezbătute două teme, "Relaţia dintre camerele superioare şi camerele inferioare" şi "Senatele şi utilizarea mass-media de socializare". La reuniunea de la Londra participă şi preşedintele Senatului României, Crin Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel