Preşedintele Bundesrat numeşte "genocid" masacrele comise de trupe germane în actuala Namibie la începutul secolului trecut

Atrocităţile comise de militari germani în fosta colonia germană Africa de sud-vest - actuala Namibie - echivalează cu un genocid, a declarat marţi preşedintele Bundesrat, camera superioară a legislativului german, aflat în vizită în capitala ţării africane, relatează dpa.

"Ororile comise de germani la începutul secolului XX împotriva populaţiei din această ţară, în special a (grupurilor etnice) herero şi nama, nu au fost uitate", a spus Daniel Guenther într-un discurs în parlamentul din Windhoek.

"Atrocităţile comise în numele Germaniei au fost ceea ce azi s-ar chema genocid", a afirmat Guenther, menţionând că "urmările acelor crime continuă să se facă simţite".

Africa de sud-vest a fost colonie germană între 1884 şi 1915. Dacă guvernul german a recunoscut drept genocid masacrul populaţiilor herero şi nama din perioada 1904-1908, în urma unei revolte împotriva regimului colonial, niciuna din camerele legislativului german nu a urmat exemplul guvernului.

Comunitatea herero ceruse ca Bundestag, camera inferioară a parlamentului german, să prezinte scuze pentru crimele comise în acea perioadă, iar amândouă grupurile etnice vizate de acele masacre au solicitat compensaţii financiare, aminteşte dpa.

Daniel Guenther a menţionat marţi în faţa presei că Germania speră să ajungă în acest sens la o soluţie comună cu guvernul namibian şi a invitat o delegaţie parlamentară din această ţară să viziteze Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel