Preşedintele bulgar vrea aplanarea conflictului cu România

plevneliev-pic-for-web
plevneliev-pic-for-web

Preşedintele bulgar, Rosen Plevneliev, şi-a exprimat încrederea că ”problema nerezolvată” privind frontiera maritimă dintre Bulgaria şi România va fi soluţionată până la 15 aprilie, "într-o manieră rezonabilă, europeană".

Referitor la o dispută teritorială între cele două state, preşedintele bulgar a amintit că Bulgaria şi România au semnat documente privind lipsa oricărei conflict de această natură între cele două ţări, înainte de aderarea lor la Uniunea Europeană în 2007, potrivit site-ului Novinite.com.

"România caută, evident, o soluţie rapidă la o problemă care nu este pe masă ca o pretenţie teritorială. Ministrul român de Externe vorbeşte despre o problemă nerezolvată, nu despre o problemă teritorială", a declarat Plevneliev într-un interviu acordat joi, potrivit cotidianului Sega.

"Probleme de acest fel, care există de 20 de ani, nu sunt pretenţii teritoriale şi nu pot fi rezolvate prin interviuri. Există un format specific, există o comisie interguvernamentală şi cu siguranţă îşi va face treaba", a continuat preşedintele bulgar, citează Mediafax.

Președintele Plevneliev a lăudat Ministerul bulgar de Externe pentru reacţia sa imediată la această problemă.

"Suntem vecini buni cu România şi acest lucru se va confirma prin acţiunile asupra problemelor de această natură care apar", a precizat Plevneliev.

Cristian Diaconescu, ministrul român de Extern , a declarat, marţi, la Digi 24, că "există o zonă în litigiu în ceea ce priveşte chiar frontiera de stat, marea teritorială" dintre România şi Bulgaria, explicând că este vorba de 17 kilometri pătraţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel