Președintele Braziliei, țară grav lovită de COVID19, relaxează purtarea măștii în public

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

 Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a "diluat" o lege care impunea purtarea măştii în spaţiile publice pentru a stopa răspândirea noului coronavirus, potrivit Monitorului Oficial din această ţară din America Latină, citat sâmbătă de dpa.

Bolsonaro a aprobat legea privind purtarea de mască în public, adoptată de Congresul Braziliei la 9 iunie, însă s-a opus prevederilor potrivit cărora brazilienii ar fi trebuit să-şi acopere feţele în locuri precum şcoli, magazine şi biserici.

O prevedere referitoare la purtarea de mască în spaţiile închise unde se adună oamenii ar putea duce la încălcarea drepturilor omului, potrivit palatului prezidenţial.

Bolsonaro a susţinut că o astfel de prevedere ar putea duce la amendarea unor persoane pentru că nu au purtat mască la domiciliu. Şi, dat fiind că nu exista posibilitatea de a adopta doar anumite paragrafe din text, Bolsonaro a blocat prevederea cu totul.

Fără măști gratuite pentru săraci


Preşedintele brazilian s-a opus prin veto şi unui alt paragraf, care obliga guvernul să furnizeze măşti categoriilor vulnerabile din punct de vedere social, precum şi unei prevederi care obliga companiile să pună la dispoziţie măşti gratuite pentru toţi angajaţii, relatează Xinhua.

Congresul brazilian va revizui acum obiecţiile lui Bolsonaro şi are 30 de zile la dispoziţie pentru a respinge veto-ul prezidenţial. Reglementările locale privind purtarea măştilor nu vor fi afectate, menţionează dpa.

Peste 1,5 milioane de oameni s-au infectat cu coronavirus în Brazilia, din care peste 63.000 au decedat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel