Președintele Braziliei: Țara este în faliment. Nu pot face nimic

Jair Bolsonaro: Nu mai am ce să fac
Jair Bolsonaro: Nu mai am ce să fac

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a anunțat că țara pe care o conduce se află în faliment din cauza crizei economice generate de pandemia de coronavirus, transmite AFP.

”Brazilia e falită prietene, nu mai am ce să fac”, a declarat șeful statului unuia din admiratorii care vin în mod obișnuit în fața rezidenței sale oficiale din capitala Brasilia pentru a-l saluta.

El crede că starea gravă în care se află Brazilia este cauzată de restricțiile impuse de guvernatori pentru combaterea infecției cu COVID-19. Acesta a ajuns la putere cu un program liberal prin care a promis majorarea pragului până la care veniturile vor fi scutite de impozite. 

Bolsonaro a dispus acordarea unui ajutor de urgență pentru 68 de milioane de oameni timp de nouă luni, însă programul a încetat din cauza presiunii externe, îngrijorate de nivelul ridicat al deficitului și al datoriei acestei țări.

Brazilia este al treilea cel mai afectat stat din lume de pandemie, după SUA și India, cu 7,8 milioane de persoane infectate, dintre care 197.777 au decedat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel