Președintele Braziliei a condamnat agresiunea rusă, după întâlnirea cu Iohannis. Anterior, Lula criticase Occidentul pentru că înarmează Ucraina

Sursă foto: Presidency.ro
Sursă foto: Presidency.ro

Lula da Silva, președintele Braziliei, și-a schimbat discursul față de agresiunea Rusiei în Ucraina.

Președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a condamnat marți, 18 aprilie 2023, încălcarea integrității teritoriale a Ucrainei de către Rusia și a cerut din nou o mediere pentru a pune capăt războiului. Acesta a făcut remarcile la o masă alături de președintele României Klaus Iohannis. El a spus că un grup de națiuni neutre trebuie să se unească pentru a ajuta la negocierea păcii între Rusia și Ucraina, conform HeadTopics.

„În timp ce guvernul meu condamnă încălcarea integrității teritoriale a Ucrainei, susținem o soluție politică negociată a conflictului”, a spus Lula într-un discurs după întâlnirea sa cu președintele României, Klaus Iohannis, conform Al Jazeera.

Anterior, în weekend, Lula a declarat că aliații occidentali prelungesc luptele prin furnizarea de arme Ucrainei. Un purtător de cuvânt al Casei Albe l-a acuzat pe Lula că „își înușește propaganda rusă și chineză fără să se uite la fapte”. Casa Albă a spus că „tonul lui Lula nu a fost unul de neutralitate”.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, s-a întâlnit luni cu Lula da Silva la Brasilia și i-a mulțumit pentru eforturile sale de pace, remarcând că Brazilia și Rusia au împărtășit opinii cu privire la conflictul din Ucraina. Lula s-a prezentat ca un intermediar de pace pentru a pune capăt războiului, care a început când Rusia a invadat țara vecină în februarie 2022. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel