Președintele ASF, chemat la DNA. Este URMĂRIT PENAL

126242-dan-radu-rusanu
126242-dan-radu-rusanu

Președintele ASF, Dan Radu Rușanu, este în fața anchetatorilor de la DNA. El dă explicații în dosarul în care este anchetată și soția fostului ministru Daniel Chițoiu. În acest dosar, ASF este acuzată de favorizarea unei firme deținute de Ilie Carabulea. Potrivit România Tv, Dan Radu Rușanu este urmărit penal. 

Președintele Traian Băsescu a declarat, în 17 februarie, că Autoritatea de Supraveghere Fiscală este dovada corupției.

“Spuneam că premierul plagiator Victor Ponta este corupt, traficul de influență cu terenurile către baronul de Brăila Bunea-Stancu. Rompetrol e un alt act de corupție. CFR Marfă-Gruia Stoica, aduceți-vă aminte ce presiuni făcea pe mine. Iar acum, uitați-vă la preluarea în subordinea directă a premierului a Transgaz și Transelectrica, unde urmează să se vândă acțiuni. E fără precedent, nici un premier nu și-a luat în subordine directă companii. Altă dovada-ASF, unde și-au băgat soțiile și soții“, a spus  atunci Traian Băsescu.  El a continuat: “A încercat în stilul lui (n.r.—premierul) și asta e probă de corupție, să facă legea în Parlament, era neconstituțională, i-am atacat-o la Parlament și până la urmă și-a asumat-o prin hotărâre de Guvern. Cu privire la hotărârile de Guvern se spune că Guvernul răspunde în solidar, dar cel puțin ministrul de Finanțe, ministrul Justiției și cu primul ministru, mai devreme sau mai târziu, vor trebui să dea socoteală”.

Vezi și: Cinci miniștri anchetați de DNA în cazul ASF-Carpatica. Bolcaș: “Este grav că se pornește o anchetă de la acte normative”

Analistul politic Bogdan Chirieac a opinat cu privire la declarațiile lui Traian Băsescu că "Domnul Băsescu a lansat o bombă cu efect întârziat și anume ne-a dat de înțeles că la ASF, DNA-ul are foarte mult de lucru. Nu întâmplător domnul Băsescu a indicat ASF-ul, inclusiv cu trimitere la domnul Victor Ponta”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel