Borboly Csaba, proces abuz în serviciu. Decizia instanței

Justiție
Justiție

Ce se întâmplă cu procesul în care preşedintele Consiliului Judeţean, Borboly Csaba, este judecat pentru abuz în serviciu, la Tribunalul Harghita.

Şedinţa a fost condusă de judecătorul Szots Barna, de la Curtea de Apel Târgu Mureş, care a fost delegat la Tribunalul Harghita în perioada 18 martie- 17 mai, timp în care magistratul Florin Potârnichie, titular al cauzei în care este judecat Borboly Csaba, lipseşte din motive personale întemeiate.

Drept urmare, atât apărătorul lui Borboly Csaba, avocatul Sergiu Bogdan cât şi alţi avocaţi ai inculpaţilor din proces au depus cereri de amânare, pentru asigurarea continuităţii completului de judecată. Procesul a fost amânat pentru data de 23 mai, ora 12.00

Abuz în serviciu contra intereselor publice 

Potrivit DNA Târgu Mureş, Borboly Csaba a fost trimis în judecată, alături de alte 12 persoane, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi calificată - câte trei acte materiale, instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi calificată - trei acte materiale, două infracţiuni de fals intelectual şi denunţare calomnioasă.

Aceeaşi sursă susţine că prejudiciul total produs judeţului Harghita, ca urmare a activităţilor inculpaţilor, desfăşurate în anii 2010 şi 2011, este de 4.883.855,96 lei (echivalentul a 1.138.428 euro la cursul de la acea dată). Trei dintre inculpaţi şi-au recunoscut vina şi au fost condamnaţi, iar în cazul celorlalţi zece, procesul continuă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel