Preşedinte CJ: Acuzaţiile DNA sunt foarte grave, mi se impută lucruri absolut halucinante

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mureş, Ciprian Dobre, a declarat, după anunţul făcut de DNA că a dispus extinderea şi efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de el pentru luare de mită şi spălare de bani, că acuzaţiile formulate de procurori sunt foarte grave şi că i se impută lucruri 'absolut halucinante'.

'Am aflat despre urmărirea penală cu o jumătate de oră înainte de comunicatul de presă. E o presupusă faptă care s-ar fi petrecut în urmă cu 8 ani. Eu am fost foarte transparent în acel moment, am primit o donaţie într-un cont deschis la o bancă, pe care l-am folosit în campania electorală din 2008 (...) Nu am o explicaţie, însă eu nu cred în întâmplări, nu cred că e întâmplător. Acuzaţiile sunt foarte grave... Dar aţi văzut că lucrurile sunt absolut halucinante, că nu aş fi atacat nişte hotărâri ale CL Târgu Mureş. Nici nu ştiu măcar despre ce hotărâri este vorba. Ei spun că am beneficiat de acea donaţie în luna 23 aprilie 2008, iar eu nu mai eram prefect din 10 aprilie 2008. La data aceea eram prefect demisionar. Acuzaţiile sunt dure şi nu am o explicaţie pentru ele. Am făcut totul la vedere', a declarat Ciprian Dobre, pentru AGERPRES.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, este urmărit penal de procurorii DNA pentru luare de mită, spălare de bani şi folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, fapte săvârşite în calitate de prefect al judeţului.

[citeste si]

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, în perioada 30 noiembrie 2006 - 27 septembrie 2007, Consiliului Local Târgu Mureş a emis cinci hotărâri care vizau, în esenţă, concesiuni de terenuri, aprobarea preţului de achiziţie a unui teren situat în municipiu, aprobarea unui studiu de fezabilitate, toate fiind aprobate pentru a sprijini interesele unui om de afaceri. DNA susţine că, în acelaşi context, la 23 aprilie 2008, Ciprian Dobre, în calitate de prefect al judeţului, care avea obligaţia de a verifica şi, după caz, de a ataca hotărârile Consiliului Local neconforme prevederilor legale, a primit de la omul de afaceri suma de 120.000 lei, într-un cont personal deschis în mod expres pentru astfel de 'încasări'. 'Din suma astfel încasată, suspectul a retras în numerar 23.389 lei, iar o tranşă de 40.000 lei a fost direcţionată către o asociaţie care avea sediul la aceeaşi adresă unde funcţionau firmele controlate de omul de afaceri.

La 16 iunie 2009, suspectul Dobre a înserat în declaraţia de avere faptul că a primit suma de 120.000 lei cu titlu de 'donaţie', în condiţiile în care acest aspect trebuia menţionat într-un document similar întocmit anterior', afirmă procurorii. Anchetatorii au constatat că, începând cu 2008, Ciprian Dobre, în calitate de prefect şi preşedinte al organizaţiei judeţene a unei formaţiuni politice, şi-a folosit influenţa şi autoritatea conferite de funcţiile publice şi politice deţinute în vederea obţinerii de sume de bani pentru a fi folosite atât în interes personal, cât şi în vederea finanţării campaniilor electorale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel