Președenția Consiliului UE. Rozalia Biro (UDMR): România trebuie să aibă o singură voce

Deputatul UDMR Rozalia Biro a declarat miercuri, în plenul Parlamentului, că singura modalitate prin care România poate deţine o preşedinţie de succes a Consiliului UE este de a avea 'o singură voce şi o singură voinţă' cel puţin în timpul mandatului de şase luni. 

'Pornind de la respectarea drepturilor fundamentale, UDMR consideră că, pe lângă securitatea internă a UE şi reforma spaţiului Schengen, trebuie să ne concentrăm mai mult pe prioritatea 'Europa valorilor comune'. De la drepturile fundamentale ale omului, continuând cu crearea cadrului legislativ de asigurare şi respectare a drepturilor minorităţilor naţionale, de la păstrarea şi reabilitarea patrimoniului construit până la aprecierea diversităţii patrimoniului cultural, dorim acordarea unei atenţii sporite cetăţeanului european, familiei şi tradiţiilor. Singura modalitate prin care putem avea o preşedinţie de succes, un succes pentru Europa, dar şi un succes pentru România, este aceea de a avea o singură voce, o singură voinţă, cel puţin în timpul preşedinţiei, de a întări imaginea pozitivă a Românei pe plan european şi internaţional, de a realiza obiectivele prioritare şi proiectele prioritare ale ţării şi de a construi astfel un viitor mai bun pentru copiii noştri. Depinde de fiecare dintre noi', a afirmat Rozalia Biro.

"Este ultimul moment"


Ea susţine că 'ne aflăm în ultimul moment în care trebuie să conştientizăm cu toţii responsabilitatea uriaşă care ne revine prin rolul de lider pe scena europeană şi care ne oferă oportunitatea de a influenţa într-o mare măsură unele decizii la nivel european'. '257 de dosare, inclusiv legislative, care sunt în derulare se vor suprapune cu priorităţile enunţate de România de a promova interesul comun european, asigurarea unităţii şi coeziunii între statele membre şi reapropierea cetăţenilor de UE. Oportunitatea noastră de a fi în fruntea statelor membre pentru o perioadă de şase luni reprezintă în acelaşi timp şi responsabilităţi complexe şi multiple, care trebuie asumate în primul rând de Guvern. Pe lângă cele enumerate, va trebui să identificăm soluţii de a atrage atenţia Europei asupra valorilor României şi de a promova priorităţile ţării astfel încât în timpul preşedinţiei noastre acestea să devină dosare europene importante. Această promovare trebuia realizată mult mai accentuat, din timpul preşedinţiei Austriei. Dar, din păcate, până acum mesajul nostru nu a fost suficient de clar', a adăugat deputatul UDMR.

VEZI ȘI:

UDMR, decizie cu privire la consultările cu Klaus Iohannis

Biro Rozalia(UDMR): Una din patru femei din ţară a suferit o formă de violenţă


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel