Presa străină despre condamnarea lui Gigi Becali: Rasist, misogin şi homofob

becali arestat
becali arestat

Presa internaţională a reacţionat după condamnarea la închisoare a lui Gigi Becali. Rasist, misogin şi homofob. Cu aceste cuvinte este descris Gigi Becali în presa internaţională. De asemenea, ziarele străine scriu și de  faptul că patronul Stelei a încercat să fugă înaintea sentiţei, dar şi că el este unul dintre puținele persoane publice  condamnate în România.

"Patronul clubului de fotbal Steaua Bucureşti, Gigi Becali, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru un schimb ilegal de terenuri", anunţă Agenţia France Presse. "Fost europarlamentar şi actual membru al coaliţiei de centru-stânga aflată la putere, Gigi Becali a mai primit o condamnare în luna februarie la trei ani de închisoare pentru răpire", adaugă AFP.

The Independent îi face lui Gigi Becali un portret din elemente contradictorii: ,,S-a spus că e misogin, homofob şi rasist. A stat la Bruxelles ca membru al Parlamentului European, acum este membru al Parlamentului român şi, recent, a primit şi o pedeapsă de trei ani de închisoare."

 Ediţia on-line a prestigiosului cotidian L’Équipe îi informează pe francezi despre decizia justiţiei române, dezvăluind totodată şi alte detalii. "Controversarul Becali încercase în noaptea de duminică spre luni să fugă din România în Israel, dar a fost oprit de poliţia de frontieră pe aeroportul din Bucureşti", scriu jurnaliştii francezi.

Agenţia Reuters se referă mai ales la calitatea de politician a condamnatului: ,,George Becali, deputat român şi proprietar al clubului de fotbal Steaua Bucureşti, a fost timis la închisoare pentru trei ani pentru abuz de putere. El este unul dintre puţinele nume mari condamnate într-o ţară care încearcă să arate că poată să învingă corupţia la nivel înalt."

 Jurnaliştii amintesc în acest context şi de condamnarea fostului premier Adrian Năstase, un alt politician român ajuns după gratii.

 France Presse scrie despre parlamentarului român mai direct: ,,Patronul clubului de fotbal Steaua Bucureşti a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru un schimb ilegal de terenuri."

 AFP relatează că parlamentarul român a încercat să părăsească ţara, însă a fost împiedicat să plece de poliţia de frontieră a aeroportului din Bucureşti.

Chicago Tribune titrează: "Becali este un flamboaiant fost cioban, devenit celebru pentru discursul său vehement şi acţiunile caritabile. A cîştigat un loc în Parlamentul României candidînd din partea USL, eveniment care a atras imediat critici din partea partidelor de dreapta. Becali s-a făcut remarcat şi din cauza atitudinii sale necenzurate în privinţa homosexualilor şi a minorităţilor sexuale. Este neclar dacă îşi va pierde postul de parlamentar după această condamnare", au mai scris jurnaliştii americani.

     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel