Presa și băncile din Coreea de Sud, victimele unui atac cibernetic masiv

cyber attack
cyber attack

Poliția sud-coreeană investighează un posibil atac cibernetic, după ce patru posturi de televiziune și două bănci au descoperit nereguli la servere, transmite Al Jazeera.

Posturile KBS, MBC și YTN au declarat poliției că rețelele le-au fost atacate în jurul orei 14:00, ora locală, potrivit agenției de presă Yonhap.

Două bănci, Shinhan Bank și Nonghyup, au raportat de asemenea atacuri cibernetice.

”Investigația este în desfășurare în ceea ce privește acest aparent atac, dar oricare ar fi sursa, se vor ridica serioase semne de întrebare în legătură cu securitatea cibernetică a Coreei de Sud”, transmite corespondentul Al Jazeera.

Primele speculații se centrau pe un varianta unui atac cibernetic executat de Coreea de Nord, care a mai avut astfel de acțiuni în trecut, dar polția sud-coreeană și guvernul au precizat că atacurile nu au putut fi legate de un anume făptaș până la acest moment.

Săptămâna trecută, Coreea de Nord acuza Statele Unite ale Americii și pe aliații săi de atacuri ale serverelor de internet.

”Incidentul este unul destul important și va dura câteva zile până se vor strânge dovezile”, a declarat un oficial al poliției pentru AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel