Presa internațională: Suspendarea, act al unei lupte politice ample

Situația politică din România este atent supravegheată de către jurnaliștii internaționali. Votul privind suspendarea lui Traian Băsescu ţine prima pagină a ziarelor străine.

Business Week, în ediţia online, titrează că lupta pentru putere din România a atins punctul culminant după ce premierul a luat măsuri pentru înlăturarea preşedintelui, fapt ce a afectat moneda națională, care atins un minim istoric în tranzacţii.

Postul de televiziune Euronews avertizează: "Suspendarea face parte dintr-o luptă politică mai amplă care a paralizat deciziile legislative din ţară şi a ridicat semne de întrebare cu privire la capacitatea României de a păstra un pachet financiar în valoare de 5 miliarde de euro, contractat cu Fondul Monetar Internaţional", citează RTV.net.

Cotidianul The Irish Times scrie despre îngrijorarea occidentului în faţa crizei politice din ţara noastră. Conform publicaţiei, Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii se tem că democraţia din România este în pericol.

De asemenea, agenţia France Presse citează mai multe ONG-uri care ar fi denunţat un atac la adresa instiuţiilor democratice din ţară.

Reuters tratează pe larg criza politică de la Bucureşti arătând că Traian Băsescu a criticat guvernul şi l-a acuzat că încearcă să pună mâna pe cât mai multă putere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel