Presa internațională, despre declarațiile lui Iliescu privind o închisoare CIA în România

Presa internațională relatează marți primele precizări făcute de fostul președinte Ion Iliescu după interviul controversat din Der Spiegel în care a vorbit despre închisorile CIA în Estul Europei.

"Un fost președinte al României a admis că a aprobat cererea CIA pentru o locație în România, dar a spus că ar fi refuzat dacă știa în ce scop va fi aceasta folosită", scrie Al Jazeera.

Iliescu a scris luni pe blogul său că ar fi luat o cu totul altă decizie dacă știa ce planuri are CIA cu sediul pus la dispoziție de România. El a negat că declarațiile sale din Der Spiegel nu sunt o recunoaștere a faptului că România găzduit facilități folosite pentru torturarea suspecților de terorism.

Associated Press a relatat că cele două locații controlate de CIA în România ar fi existat în Constanța, respectiv în București.

Și agenția de stat a Chinei, Xinhua, a preluat lămuririle lui Ion Iliescu, notând că fostul președinte "a negat ferm" că a confirmat existența unei închisori secrete a CIA pe teritoriul României.

Iliescu, după interviul despre închisoarea CIA: "E degradantă afirmația că fac jocul rușilor"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel