Presa franceză consideră războiul din Afganistan o "capcană" fără ieşire

convoi afganistan
convoi afganistan

Un atentat sinucigaş soldat, miercuri, cu moartea a cinci militari francezi în Afganistan este o dovadă suplimentară a capcanei fără ieşire în care se află forţele NATO din această ţară, apreciază presa franceză de joi, citată de AFP.

"Intervenţia occidentală în Afganistan a eşuat, iar Occidentul, care crede că aduce civilizaţia şi democraţia în această ţară săracă (...), trebuie să suporte consecinţele", comentează Liberation, reamintind că "69 de militari francezi au plătit cu viaţa această luptă dubioasă şi fără ieşire".

"Noua dramă care a lovit armata franceză nu este decât o dovadă în plus a marasmului afgan. O mlaştină în care se înfundă de zece ani soldaţii ISAF şi, în principal, armata americană", apreciază, la rândul său, Derničres Nouvelles d'Alsace.

"Cum să nu constaţi că, după britanici şi după sovietici, occidentalii sunt pe punctul de a se împotmoli în capcana afgană?", scrie şi cotidianul regional La Charente libre.

"Atentatul de miercuri rezonează dureros în urechile noastre, ca un ecou funest al călătoriei pe care a făcut-o preşedintele Republicii în Afganistan", unde a confirmat "retragerea trupelor începând din 2012", reaminteşte şi ziarul conservator Le Figaro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel