Presa din Ungaria, despre România: Epidemia se răspândește mai rapid ca niciodată

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Presa maghiară de stat scrie că în țara noastră epidemia se răspândește mai repede ca niciodată.

Presa din Ungaria a scris despre situația epidemiologică din țara noastră. Jurnaliștii maghiari susțin că în România epidemia de coronavirus se răspândește mai repede ca niciodată.

"În ultimele şapte zile, în România epidemia de coronavirus s-a răspândit mai rapid decât a făcut-o vreodată de la izbucnirea pandemie de COVID-19. Potrivit statisticii realizate de agenţia de presă MTI în baza datelor oficiale publicate de către Grupul de Comunicare Strategică, în cele şapte zile care s-au încheiat luni au fost înregistrate cu 108% mai multe cazuri noi de infecţii (9.745), decât în cele şapte zile anterioare.

Deşi cifrele au început din nou să crească, abia în urmă cu o săptămână, recordul anterior al ritmului creşterii a fost doborât deja. Cea mai mare rată de creştere anterioară a fost înregistrată la mijlocul celui de-al patrulea val al epidemiei, la data de 18 septembrie a anului trecut, când numărul cazurilor într-o săptămână a depăşit cu 91% numărul cazurilor din săptămâna anterioară. Luni, autorităţile au raportat 1.756 de cazuri noi, cu 88% mai multe decât media zilnică din ultimele două săptămâni.", scrie Hirado.

Presa de stat maghiară mai scrie că semnele celui de-al cincilea val al pandemiei abia se fac vizibile, după sărbători, dar menționează că specialiștii din țara noastră au avertizat deja că, până la sfârşitul lunii ianuarie, numărul cazurilor zilnice ar putea să ajungă la 25.000.

Radu Țincu, despre VALUL 5 al pandemiei: Mai scurt decât valul 4, dar cu 25.000 de cazuri pe zi

 Radu Țincu a fost unul dintre medicii care au avertizat că în scurt timp am putea avea 25.000 de cazuri de infectare cu coronavirus pe zi.

"Este o realitate faptul că Omicron este comunitar. Suntem în faza inițială de transmitere, asta înseamnă că suntem la începutul curbei de accelerare. Uitându-ne la propunerile matematice transmise de toate celelalte țări europene vedem că transmiterea se va accelera extrem de rapid, asta înseamnă că de la o zi la alta se va dubla numărul de cazuri. Cel mai probabil, după prima jumătate a lunii ianuarie vom avea o creștere a numărului de pacienți diagnosticați cu varianta Omicron.

E greu de făcut o estimare cu privire la numărul de cazuri. Avem estimarea INSP care spune că putem ajunge la 25.000 de cazuri, însă având în vedere că varianta Omicron poate îmbolnăvi atât persoanele care au trecut prin boală, cât și pe cele care sunt vaccinate, la o perioadă de trei luni după vaccinare sau trecerea prin boală există riscul de a te îmbolnăvi de Omicron, e greu de făcut o astfel de predicție, însă, văzând ceea ce se întâmplă în Franța cu peste 200.000 de cazuri pe zi, în contextul în care populația e vaccinată în număr mare, probabil acestea sunt cifrele realiste și vom înregistra undeva la 20-25 de mii de cazuri pe zi.", a explicat Radu Țincu la Realitatea Plus. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel