Presa din Rusia, minciuni grosolane despre țara noastră: Armata română susține că trebuie căutată pacea cu Moscova

Presa din Rusia lansează un fake news despre România.

Propaganda Kremlinului nu are limită. De această dată presa din Rusia a scris un fake news despre România, afirmând că țara noastră caută pacea cu Moscova. "Armata română: Ucraina nu ne-a fost niciodată prietenă, trebuie să căutăm pacea cu Rusia", este titlul folosit de Pravda.ru. Rușii s-au legat de declarația lui Vasile Dîncu cu privire la războiul din Ucraina, afirmând că ministrul Apărării din România se află împotriva președintelui Klaus Iohannis.

Ce scrie presa rusă despre România

Mai jos puteți citi articolul publicat de către cei de la Pravda.ru.

"Patrioții-români nu consideră că Ucraina este o țară pentru care să vă faceți griji. Președintele lor preferă însă să lupte cu Rusia până la ultimul român.

Ministrul român al Apărării, Vasile Dîncu, a demisionat după ce a cerut SUA și NATO să negocieze pacea cu Rusia peste capul Ucrainei.

Ministrul român al Apărării a mers împotriva lui Iohannis



Dîncu a anunțat acest lucru la Prima TV pe 10 octombrie, iar apoi a mers la recepții timp de o săptămână cu președintele, premierul și liderul fracțiunii sale social-democrate din parlament, înainte de a-și anunța demisia pe 24 octombrie din cauza imposibilității de a coopera cu preşedintele României, comandantul suprem al armatei, Klaus Johannis.

Într-adevăr, poziția oficială a României este că Ucraina va iniția discuții de pace atunci când va crede de cuviință și că aceste discuții nu ar trebui să pună sub semnul întrebării "suveranitatea teritoriului ucrainean".

Ucraina nu este prietenă cu românii și nu trebuie să vă faceți griji pentru asta

Cu toate acestea, mulți din armata română gândesc în contextul opiniei lui Dîncu. Site-ul PressOne publică o conversație a corespondentului său cu un locotenent colonel al Armatei Române în rezervă, care exprimă părerile patrioților români, adică cei care cred că țara este "sufocată de interese străine".

Un locotenent colonel anonim crede că:

- Forțele Armate ale Ucrainei au distrus Donbasul, "populația civilă a suferit în principal din cauza acțiunilor de la Kiev".

- Ucraina nu a fost niciodată prietenă cu românii nici în războiul din Transnistria, nici cu Insula Şarpelui, nici cu platoul continental;

- Moldova istorica a lui Ștefan cel Mare se învecina la nord cu Polonia și Rusia. Ucraina nu există, nu are legitimitate istorică";

- În republicile Donbas au existat dintotdeauna și sunt doar ruși, ca și în Basarabia, regiunea Odesa și regiunea Cernăuți - români.

- Kosovo a fost întotdeauna un teritoriu sârb al creștinilor ortodocși.

"Oare chiar am uitat atât de repede care stat a aruncat prima și singura bombă atomică din istorie?" întreabă locotenent-colonelul român.

Sunt susținători de-ai lui Dîncu și în Occident


De asemenea, menționăm că punctul de vedere al ministrului român este împărtășit în UE de liderul francez Emmanuel Macron, iar în Statele Unite ale Americii a 30 de congresmeni democrați, care, într-o scrisoare, i-a cerut președintelui Joe Biden „să facă eforturi diplomatice active, să înceapă negocieri directe cu Rusia și să exploreze perspectivele unui nou acord privind securitatea europeană, acceptabil pentru toate părțile”. Se subliniază că în condiții reale, adică cu "statu quo"-ul din Ucraina.

Prin urmare, se pare că guvernul român este mult mai preocupat de treburile Ucrainei decât de oamenii ei", a scris sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel