Presa din Rusia: India salvează Rusia și Rusia salvează India, așa că Occidentul va pierde

Presa din Rusia: India salvează Rusia și Rusia salvează India, așa că Occidentul va pierde / Foto: Pixabay, de hari_mangayil
Presa din Rusia: India salvează Rusia și Rusia salvează India, așa că Occidentul va pierde / Foto: Pixabay, de hari_mangayil

Presa de propagandă rusă scrie despre relațiile dintre Rusia și India.

India consideră că achizițiile reduse de petrol rusesc sunt un factor cheie al creșterii sale economice. Rusia consideră că India este principalul salvator al industriei petroliere ruse, scrie presa de propagandă rusă, într-un articol intitulat: "India salvează Rusia și Rusia salvează India, așa că Occidentul va pierde".

India ar  vrea să dezvolte relațiile cu Rusia


India va continua să dezvolte și să-și extindă legăturile economice cu Rusia. Este inutil să facem presiuni asupra Indiei, solicitând aderarea la sancțiunile împotriva Federației Ruse. Fostul ministru de Externe indian și ambasador în Rusia, Kanwal Sibal, scrie pentru India Narrative, scrie Pravda.ru.

Expertul consideră că vizita ministrului de Externe Subramanyam Jaishankar la Moscova în perioada 7-8 noiembrie este o dovadă a acestei politici din New Delhi.

"S-a discutat despre cooperarea în domeniul comerțului, investițiilor, energiei, îngrășămintelor, produselor farmaceutice, agriculturii și transportului maritim", a scris Jaishankar pe Twitter după întâlnirea cu ministrul rus al Industriei și Comerțului, Denis Manturov.

Presa de propagandă din Rusia, părțile au convenit să crească cifra de afaceri comercială la 30 de miliarde de dolari până în 2025 "datorită exporturilor indiene către Federația Rusă" și să consolideze cooperarea în domeniul energiei și al îngrășămintelor.

Jaishankar a spus că Orientul Îndepărtat al Rusiei este prioritatea Indiei pentru legăturile cu Federația Rusă. Coridorul de transport internațional Nord-Sud, precum și Coridorul Mării de Est Chennai-Vladivostok sunt de mare importanță.

India nu ar vrea să nemulțumească Rusia


Situația din Ucraina a fost discutată și cu Serghei Lavrov, mai scrie sursa citată. India, potrivit lui Kanwal Sibal, nu poate acționa ca mediator în conflict, poate doar "să ofere cel mai imparțial sfat posibil"

Acesta subliniază că "limbajul imparțial al diplomaților indieni ne oferă un oarecare spațiu diplomatic în relațiile cu Occidentul, care este nemulțumit de faptul că nu am condamnat Rusia. Și, în același timp, nu îi nemulțumește pe ruși, care apreciază poziția neutră a Indiei, în ciuda presiunii Occidentului".

Ei au discutat despre cooperarea în cadrul G20, BRICS și SCO, precum și despre reforma Consiliului de Securitate al ONU. Jaishankar, potrivit lui Sibal, a remarcat că "lumea se îndreaptă către o mai mare multipolaritate prin reechilibrare constantă".

"Rusia a susținut puternic această tendință de-a lungul anilor și aceasta a fost forța motrice din spatele formării BRICS și SCO", a mai scris acesta.

Potrivit lui Kanwal Sibal, India de astăzi "a devenit mult mai încrezătoare decât înainte în politica sa externă și își dă seama că are acum mai multe cărți de jucat pe arena internațională".

India este interesată de Rusia nu mai puțin decât este Rusia interesată de India


În spatele comportamentului extern al Indiei se află interesele sale comerciale și economice, în special în ceea ce privește energia, apărarea, produsele farmaceutice și înalta tehnologie.

"Este probabil ca India să devină anul acesta economia majoră cu cea mai rapidă creștere din lume. Fondul Monetar Internațional a prezis o creștere cu 6,8% a produsului său intern brut (PIB). Aceasta este mai mult decât dublu față de rata de creștere a Chinei și a lumii în ansamblu, în timp ce țările dezvoltate intră în recesiune.

Rusia a depășit Irakul și Arabia Saudită ca cel mai mare furnizor de petrol al Indiei. În Federația Rusă se crede că India este acum principalul salvator al industriei petroliere ruse (deși cumpără petrol rusesc cu o reducere de 25-30 de dolari pe baril, adică economisește de la 0,5 miliarde de dolari pe lună). De aceea, și puțini oameni știu despre asta, Ministerul de Finanțe al Indiei consideră achizițiile de petrol rusesc cu reducere un factor cheie în performanța macroeconomică puternică a țării", mai scrie Pravda.ru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel