EXCLUSIV  Presa din România în era digitală. Liviu Rogojinaru, explicaţii despre riscurile pentru antreprenorii români

Liviu Rogojinaru a explicat, la Conferinţa "PRESA DIN ROMÂNIA ÎN ERA DIGITALĂ", organizată de DC MEDIA GROUP, care sunt riscurile punerii în practică directivei europene care priveşte alfabetizarea media, pentru evitarea dezinformărilor. 

"Trebuie să vă spun că e o mare bucurie că putem comunica pe acest lucru. Vin din mediul privat şi mă voi duce direct către a arăta cum văd lucrurile. Este clar că este o directivă europeană pe care trebuie să o punem în aplicare, mai ales că e încheiată pe mandatul României la şefia Consiliului Europei. Problema este cum o punem în practică, dacă putem ca la nivel european sau dacă trebuie să ne gândim cum are fiecare ţară capacitatea de a o pune în practică. Trebuie să găsim o soluţie ca să fie bine pentru toată lumea şi aici plec de la o premisă foarte clară: ce se întâmplă cu proprietarii business-urilor din domeniu? Dacă nu vor avea bani să îi plătească pe cei care produc ştiri, va fi o mare problemă. 

Trebuie gândit modul în care putem face ca proprietarii businessurilor din domeniu să poată merge mai departe, să îi plătească pe cei care produc content de aşa manieră încât să nu ajungem la fake-news-uri", a declarat Liviu Rogojinaru, ministrul adjunct al Economiei. 

Mai multe despre acest subiect a spus şi preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu. Puteţi citi punctul său de vedere AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel