Presa din Franța: Soldații francezi dislocați în România suferă de frig și foame. "N-am văzut niciodată o asemenea mizerie"

Presa din Franța: Soldații francezi dislocați în România suferă de frig și foame. "N-am văzut niciodată o asemenea mizerie" / Foto: Pixabay, de Daniel Hadman
Presa din Franța: Soldații francezi dislocați în România suferă de frig și foame. "N-am văzut niciodată o asemenea mizerie" / Foto: Pixabay, de Daniel Hadman

Presa din Franța scrie că soldații francezi dislocați în România suferă de frig și foame.

Ministrul Forțelor Armate, Sébastien Lecornu, a vizitat, joi, 3 noiembrie, trupele franceze dislocate în România în cadrul Operațiunii Eagle. Presa franceză scrie că în spatele imaginilor frumoase, soldații deplâng logistica defectuoasă și condițiile de viață nedemne.

"O vizită rapidă și precisă. Ministrul francez al Forțelor Armate, Sébastien Lecornu, s-a deplasat joi dimineață, 3 noiembrie, în tabăra militară de la Cincu, în România, unde militari francezi sunt dislocați din februarie în cadrul NATO. Sosirea acestuia a fost întâmpinată cu onoruri militare, iar vizita a fost punctată de inaugurarea unor infrastructuri, dar și soldați rugați să nu se arate, cu excepția unui pumn ales: nimic nu a venit să păteze frumoasa imagine a ministrului aflat în teren", scrie mediapart.fr.

Totuși, viața de zi cu zi a celor peste 700 de soldați francezi care locuiesc în unitatea militară de la Cincu este, în realitate, mai puțin glorioasă. Hrana este insuficientă, spațiile unde locuiesc soldații sunt parțial insalubre, iar încăperile sunt "reci", mai relatează sursa citată, afirmând că mulți militari consideră condițiile de viață de acolo drept nedemne.

În plus, jurnaliștii relatează că mesele soldaților sunt atât de sărace încât familiile sunt nevoite să suplimenteze cu colete trimise pe cheltuiala lor.

"Mesele oferite de aliații români sunt reduse la porția minimă: ciorbă și roșii pentru o cină, omletă și o bucată de pâine de cu o zi înainte pentru micul dejun. Uneori mesele nu includ nici aperitiv, nici desert", mai scrie sursa citată.

Soldat francez: Nu este nimic glorios la armata franceză când o vezi la Cincu

Presa franceză mai scrie că în tabăra militară de la Cincu este multă mizerie, iar din lipsă de spațiu multe alimente sunt depozitate afară, pe jos. În plus, ar exista urme de noroi, mucegai și păr rămase în căzile de duș care ar confirma faptul că băile nu au fost curățate. Aproximativ 450 de soldați francezi sunt găzduiți în containere, iar ceilalți militari francezi, aproximativ 250, ar locui în corturi colective. În plus, tabăra s-ar afla într-o "mlaștină", unde ar fi șoareci, ploșnițe și câini vagabonzi atrași de gunoi, mai scriu aceștia.

"Mi-e foame, mi-e frig și sunt obosit", i-ar fi scris un soldat francez unei rude, într-un mesaj WhatsApp.

Numărul celor nemulțumiți ar fi destul de mare, iar un militar care ar fi efectuat 15 operațiuni externe ar fi afirmat că "nu a văzut niciodată o asemenea mizerie".

"Nu este nimic glorios la armata franceză când o vezi la Cincu, cu picioarele în noroi, stomacul gol, cearcăne până la bărbie, încercând să sperie Rusia cu mijloace defecte și tancuri care se chinuie să traverseze", ar fi declarat un alt francez prezent la Cincu.

Misiunea Eagle a fost lansată pe 28 februarie 2022, la patru zile după invazia rusă a Ucrainei, cu rolul de "întărire a posturii defensive a NATO" și "consolidarea protecției flancului estic al Europei", care se bazează nu doar pe prezența militarilor francezi, ci și pe a celor belgieni și olandezi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel