Presa: Candidat penal propus de USR în Consiliul Local Sector 1

Un candidat de pe lista USR Sector 1 a fost cercetat penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar  soția acestuia lucrează la o firmă americană care a fost inculpată în SUA pentru șpaga dată în România. În același timp, un al USR-ist de la Sectorul 1 are datorii la o firmă a defunctului Dinu Patriciu, scrie ziuanews.ro.

Remus Cătălin Șerban ocupă poziția a 6-a pe lista girată de Clotilde Armand la Sectorul 1. Bărbatul de 50 de ani este manager la o societate de turism. Firma este patronată chiar de el și de soția sa Luminița Șerban. Din 9 mai 2018 politicianul a fost revocat de soție de la conducerea firmei. Manevra venea în momentul în care procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 îl cercetau pe Șerban pentru nerespectarea regimului armelor și muniției. Dosarul are numărul 1154/P/2018. Remus Cătălin Șerban avea să apară în fața judecătorului în luna august a anului 2018. Atunci magistrații trebuiau să se pronunțe cu privire la arma pe care acesta o deținea, decizie  fiind aceea de confiscarea specială a pistolului marca Browning, scrie ziuanews.ro.

Soția viitorului consilier USR de la Sectorul 1 lucrează, conform declarației de avere a acestuia, la Stryker Romania. Compania se ocupă de furnizarea de tehnologie medicală către spitalele din întreaga lume. Comisia Americană pentru Securitate și Schimb (SEC) a acuzat compania de fapte de corupție. După investigații s-a adeverit că multinaționala a făcut plăți de aproximativ 500.000 de dolari către manageri de spitale din România, compania plătind în Statele Unite o amendă de 13,2 milioane de dolari și a scăpat de acuzațiile penale.

Clotilde Armand și-a propulsat asistentul pe lista de candidați

Un alt consilier local propus de către USR pentru Sectorul 1 este chiar asistentul candidatei Clotilde Armand. Andrei Cristian Nicolaescu a mai candidat în 2016 pentru un loc de deputat. Atunci declara că trăiește din 4800 de lei (aproximativ 400 lei/lună) ca inginer la o firmă de construții. Intrarea în politică i-a fost de bun augur. Nicolaescu s-a angajat la Direcția de Mobilitate de unde a încasat 34.000 de lei în jumătate de an.  Cealaltă jumătate de an a primit 40.000 de lei de la cabinetul de europarlamentar al doamnei Clotilde Armand Moroianu. 

Teren de 6 milioane de euro în cea mai scumpă zonă a Capitalei

Deși asistentul local al lui Clotilde Armand nu se laudă cu venituri mari, cumva, în 2001 a reușit să cumpere un teren de 1153 mp lângă Ambasada Chinei. Locul este în epicentrul celei mai scumpe zone imobiliare din România. Un metru pătrat costă acum aproximativ 4500 euro. Apartamentele sar de jumătate de milion, iar autorizațiile de construcție depind de Consiliul Local. 

Totuși, acesta nu poate să vândă terenul respectiv. Nici el, nici sora sa care a cumpărat la rândul ei aproape 1400 mp în același loc nu au cum să înstrăineze bunurile. Alpha Construcții și Investiții Imobiliare SRL au notat în cartea funciară o datorie de 3,52 milioane de dolari. Firma i-a aparținut lui Dinu Patriciu, mai notează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel