Preotul Vasile Ioana, despre tradiția cu „să nu te speli” de Bobotează: Doamne ferește!

Sunt români care se întreabă dacă se pot spăla de Bobotează.

Răspunsul este evident că... da. O spune chiar părintele Vasile Ioana.

Ne spălăm chiar și în zile de sărbătoare. Dumnezeu ne cere ca atunci să îngrijim mai cu râvnă de sufletul nostru, de cele duhovnicești, nu să ne neglijăm trupul, lăsându-l murdar.

Părintele Vasile Ioana a recomandat credincioșilor, de Bobotează, să se spele. Sunt unii oameni care, conform tradiției de pe vremuri, cred că le merge rău dacă fac baie pe 6 ianuarie, de Bobotează.

„Tot apare întrebarea dacă avem voie astăzi să consumăm, pentru uzul casnic, apa de la chiuvetă? Categoric da. Astăzi, firea apelor s-a schimbat în har. Apa acum are o putere dumnezeiască. Dar dacă mâncăm după-amiază, nu înseamnă că nu mai spălăm vasele. Sau diseară nu înseamnă că nu îmi fac duș. Nu este în regulă să nu te speli opt zile. Dacă nu ne-am spăla opt zile, ar fi o mare problemă mâine la slujbă când vom ajunge. Puteți folosi apa liniștiți. Apa sfințită este agheasma în care s-a invocat harul Duhului Sfânt. Dar asta nu înseamnă să nu vă spălați opt zile, Doamne ferește!”, a spus părintele Vasile Ioana.

Programul liturgic al sărbătorii Botezului Domnului la Catedrala Patriarhală (vineri, 6 ianuarie 2023)

Evenimentele liturgice de la Catedrala Patriarhală, prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului din acest an, 2023, se vor desfășura conform următorului program:

În ziua de vineri, 6 ianuarie 2023, începând cu ora 7:00, la Baldachinul Sfinților de lângă Catedrala Patriarhală, vor fi oferite credincioșilor prezenți câte o sticlă de 2 litri cu Agheasmă Mare şi un pachet cu anafură.

Între orele 09:30 – 11:30, va fi săvârșită Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală.

Începând cu ora 12:00, în pridvorul Reşedinţei Patriarhale, va fi săvârșităde către trei ierarhi Slujba Sfințirii Mari a apei (Agheasma Mare), iar apoi credincioșii prezenți la slujbă vor fi binecuvântați prin stropire cu această Agheasmă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel