Preotul Vasile Ioana, despre cea mai mare greșeală pe care o facem cu pomana porcului / video

Sursă foto: Facebook Vasile Ioana
Sursă foto: Facebook Vasile Ioana

Preotul Vasile Ioana are o recomandare pentru români înainte de Crăciun privind pomana porcului.

„Dragii mei români, vă rog din toată inima, nu mâncați de dulce în Ajunul Crăciunului! Ajun înseamnă ajunare, adică să îți pregătești trupul și sufletul pentru venirea marii sărbători a Nașterii Domnului. Pomana porcului este o greșeală dacă se face în Ajunul Crăciunului. Crăciunul nu este despre pomana porcului. Pomana porcului poate să te depărteze de adevăratul motiv pentru care sărbătorești Crăciunul.

Iisus s-a născut smerit într-o peșteră pentru a te mântui pe tine, dragul meu român! Și pentru că te iubesc, române bun, nu mânca de dulce în Ajunul Crăciunului, adică astăzi și mâine! Încearcă să mănânci uscat, să mănânci puțin ca să-i arăți și tu lui Dumnezeu că vrei să-ți pregătești peștera sufletului tău, astfel încât Iisus să se nască în tine. Iisus nu s-a născut doar în Bethlehem. Iisus s-a născut și se naște în fiecare suflet. Ține post astăzi și mâine și te vei bucura duhovnicește. Hristos să fie cu tine, nu porcul!”, a zis Vasile Ioana.

VEZI ȘI: Cartea familiei, de Vasile Ioana, un fel de Constituție pentru suflet. Bonus: o scrisoare pe care oricine ar trebui să o aibă

Preotul Vasile Ioana a lansat „Cartea familiei”.

Într-o lume agitată, în care nu mai avem timp să ne ascultăm unii pe alții, volumul Părintelui Vasile Ioana ne reamintește cât de important este să fim atenți la ce ne șoptește sufletul nostru. Doar astfel vom găsi mereu îndrumarea de care avem nevoie pentru a ne regăsi unii pe ceilalți și pentru a întemeia familii binecuvântate.

La Sfânta Liturghie în Duminica a XXVII-a după Rusalii, părintele Vasile Ioana a vorbit despre cartea sa, de ce a decis să o scrie. Cu această ocazie, preotul a spus și care sunt cuvintele pe care nu ar trebui să le spunem niciodată. „Pentru a avea o comunicare bună, să nu-i spui niciodată /soțului că este prost, idiot, cretin. Aceste cuvinte nu trebuie folosite niciodată”, a spus părintele Vasile Ioana.

Ce spune Dan Negru despre „Cartea familiei” a părintelui Vasile Ioana:

„Mă bucură nespus să-l găsesc pe Părintele Vasile și-n paginile unei cărți după ce a reușit să ducă pildele credinței în New Media. Pe mine, Părintele Vasile m-a învățat să fac primul pas chiar dacă nu vedeam capătul scării. Despre asta e de fapt credința și Părintele Vasile are harul de a o explica și, mai ales, de a te face sa o înțelegi. Cartea asta e despre înțelegere și apropiere. Și despre Mulțumirea pe care Părintele Vasile m-a învățat să o practic. Mulțumirea de zi cu zi…”

FRAGMENT

„Și dintr-odată în viața ta apare acea persoană care schimbă totul: persoana de care te îndrăgostești și alături de care ai vrea să trăiești toată viața – iubirea vieții tale. Din acel moment totul se resetează: relațiile cu prietenii se schimbă; cu propriii părinți intri într-o etapă nouă, pe tine însuți parcă nu te mai recunoști. Și totul pentru că ai început să iubești... Momentul acesta e ca o naștere, fiindcă nimic nu mai este la fel ca înainte, totul capătă alte dimensiuni. Ochii parcă văd altfel, toate simțurile se ascut, gândești exagerat de subiectiv, vezi totul prin ochii persoanei iubite, începi să simți că nu-ți mai aparții și că ai face absolut orice ca ea să fie fericită. (…)”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel