Preotul Vasile Ioana: De ce nu sărbătorim noi Valentine's Day - ziua îndrăgostiților

Preotul Vasile Ioana și ziua îndrăgostiților
Preotul Vasile Ioana și ziua îndrăgostiților

Părintele Vasile Ioana a explicat, la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi din București, de ce nu sărbătorim Valentine's Day - ziua îndrăgostiților.

”De ce nu sărbătorim noi, astăzi, Valentine's Day? Vreau să vedem înșelarea în care se află unii care nu știu ce este, pe de-o parte, o sărbătorire și, pe de altă parte, de ce biserica nu sărbătorește iubirea doar într-o zi. Iubirea este viața noastră și nu poți să spui că sărbătorești dragostea o zi pe an. Noi trăim iubirea în fiecare zi, iar bunul creștin nu poate trăi fără să iubească. Deci noi nu putem să trăim fără să iubim și totuși nu sărbătorim Valentine's Day”, a zis preotul Vasile Ioana. 

”Sfântul Valentin a fost un preot care locuia undeva lângă Roma, între 213-270, în vremuri de persecuție. Împăratul Claudius avea campanii militarii și a descoperit că bărbații necăsătoriți sunt mult mai puternici în luptă decât bărbații căsătoriți. Descoperind asta, împăratul a interzis căsătoriile astfel încât toți tinerii să meargă la luptă și să poată câștiga toate campaniile militare. În fața acestei realități, preotul Valentin îi cununa în taină. A cununat sute și sute de cupluri care se iubeau, dar pentru că nu voiau să păteze iubirea, el îi căsătorea. Împăratul a auzit ce făcea, l-a băgat în temniță și astfel, Valentin a murit. Sfântul Valentin este sfântul iubirii legiuite, nu al iubirii desfrânate și fără angajamente. Sfântul Valentin nu e nicidecum altceva decât un sfânt ocrotitor al familiilor căsătorite”, a zis preotul Vasile Ioana.

Explicațiile integrale le găsiți aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel