Preotul Răducă, criticat de Patriarhie: Opiniile acestuia nu reprezintă poziţia noastră şi a Facultăţii de Teologie

Vasile Bănescu FOTO AGERPRES
Vasile Bănescu FOTO AGERPRES

Declaraţiile controversate ale prodecanului Facultăţii de Teologie au fost criticate şi de Patriarhia Română, care s-a delimitat de afirmaţiile preotului Răducă. 

"Postul de radio Trinitas s-a delimitat oficial de unele dintre opiniile şi formulările unuia dintre invitaţi, întrucât acestea nu reprezintă poziţia Patriarhiei Române şi a Facultăţii de Teologie din Bucureşti. (...) Menţionăm că este vorba despre o excepţie absolută - remarcată inclusiv de membrii CNA - şi că emisiunile religioase, culturale şi sociale ale postului de radio Trinitas sunt un model de echilibru şi profesionalism în peisajul mediatic românesc. Ceea ce şi justifică înalta apreciere şi larga audienţă de care acestea se bucură", a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. 

Cazul, regretabil. Moderatorul, cercetat disciplinar

El a caracterizat cazul drept 'regretabil' şi a adăugat că moderatorul emisiunii va fi cercetat disciplinar.

"În urma analizei obiective din cadrul şedinţei de ieri a Consiliului Naţional al Audiovizualului, s-a decis trimiterea unei somaţii publice postului de radio menţionat. Acesta îl va cerceta disciplinar pe moderatorul emisiunii - care nu a avut o firească şi necesară reacţie nuanţată - şi va aplica ulterior măsurile ce se impun într-un asemenea regretabil caz", a mai spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu. Conform presei, preotul Vasile Răducă a declarat la Radio Trinitas că sunt rarisime cazurile în care violul se soldează cu graviditate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel