Urmărește emisiunea live


Preotul Paul Iulius Negoiță: Observ un gest tot mai frecvent în fața icoanelor. Ar fi mai potrivit să faceți altceva dacă nu vreți să sărutați

icoane
icoane

Preotul Paul Iulius Negoiță a vorbit despre gestul unor oameni care au renunțat să sărute icoanele și doar le ating cu mâna.

„Observ un gest tot mai frecvent în fața icoanelor: atingerea icoanei cu mâna. Desigur, există dorința noastră de a atinge ceea ce este sacru. De fapt, este mai mult decât dorință, este nevoie.

Încă, lucrurile s-au mai domolit. În satul unde slujeam ca preot cândva, la Gherăseni, aveam două mămițe care prindeau veșmântul și-l mototoleau bine peste cutele fețelor, iar în vârful feței stă nasul, apoi sunt și ochii … Le zâmbeam, dar nu îndrăzneam să le zic nimic. Simțeau nevoia să se atingă de veșminte și le ânțelegeam.

Nici acum nu aș zice nimic, dar gestul atingerii icoanelor cu mâna e tot mai des și înlocuiește sărutul icoanelor. A fost acea sumbră perioadă Pandemică și am devenit mai precauți, însă nu trebuie să uităm că mâinile ating ceea alți vor săruta, de aceea, dacă cineva nu sărută icoana, în locul mângâierii ei cu mâna, poate că ar fi mai potrivit să facă o plecăciune și e suficient.

Fiți sigur, Dumnezeu va răsplăti gestul și jertfa și vă va mângâia la fel de tandru cu atingem noi chipurile sfinte”, a scris preotul Paul Iulius Negoiță pe site-ul său paulnegoita.ro.

VEZI ȘI: Paradoxul unui oraș din România. Prof. dr. Paul Iulius Negoiță: În fiecare an, cel puțin două clase de Hasdeu intră la Medicină, iar Spitalul Județean nu are medici - https://www.dcnews.ro/paradoxul-unui-oras-din-romania-prof-dr-paul-iulius-negoita-in-fiecare-an-cel-putin-doua-clase-de-hasdeu-intra-la-medicina-iar-spitalul-judetean-nu-are-medici_900993.html

VEZI ȘI: Prof. Dr. Paul Iulius Negoiță, despre Athosul din Buzău: Ce s-a întâmplat acolo e o minune! Mergeți și vedeți, indiferent de modul în care vă raportați la Biserică - https://www.dcnews.ro/prof-dr-paul-iulius-negoita-despre-athosul-din-buzau-ce-s-a-intamplat-acolo-e-o-minune-mergeti-si-vedeti-indiferent-de-modul-in-care-va-raportati-la-biserica_899494.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel