Preotul Necula: Magia Crăciunului, o JIGNIRE

Constantin Necula, preot
Constantin Necula, preot

Preotul Constantin Necula a explicat de ce ”magia” Crăciunului reprezintă o jignire la adresa lui Iisus Hristos.

Întrebat cum vede lumea de acum, dacă este pregătită pentru colinde şi pentru a sărbători cum se cuvine Crăciunul, părintele Constantin Necula a răspuns: ”Oamenii sunt pregătiţi să colinde, dar nu ştiu dacă mai e pregătită lumea din jurul lor. Este o lume care ia peste picior colinda şi crede că aduce magia Crăciunului. Am trecut prin Bucureşti astăzi, ca să ajung în studio. Mă uitam că iar a început boscorodeala asta cu magia Crăciunului. E aşa o jignire la adresa lui Hristos. Pentru că Hristos nu e mag şi nici nu face magie. A apărut un film de curând cu copilul Crăciunului. Copilul Crăciunului este Iisus Hristos, restul sunt poveşti. Sigur că se vând bine.

Peste tot unde te duci, dacă îţi iei un baton cu ciocolată, e magia Crăciunului, dacă îţi cumperi un telefon e magia Crăciunului. Adică, uzăm cuvinte care nu au sens şi asta ne face să pierdem limba cultă a poporului român care este extrem de atentă.

Despre Crăciun şi Paşte se vorbeşte în cantități extraordinar de fine de demnitate", a spus părintele Constantin Necula în emisiunea ”De-a viaţa ascunselea” de la Antena 3.

Povestea crucii pe care părintele Necula o poartă aproape de suflet

Părintele a dezvăluit și povestea crucii pe care o poartă la piept. 

”Este primită duminica trecută de la preasfințitul Iustin, la Baia Mare. E ordinul omagial Nicolae Gherman, care este un tătic de fetiță care moare. Prin 1912 se petrece acțiunea. Anuţa lui Nicolae Gherman moare. O visează pe fetiţă care îi spune să îi facă o casă Maicii Domnului, într-un loc foarte greu accesibil, pe o prăpastie, de fapt.

Taică-su nu răspunde la prima chemare, la a doua, la a treia, până când o femeie din sat vine şi îi spune: tu nu înțelegi că fata zice să îi faci o biserică Maicii Domnului? El nu discutase cu nimeni drama lui, crezuse că o luase razna, că i-a murit fetița. Şi aşa apare în geografia spirituală a României mănăstirea Rohia. Nicolae Gherman este cel care a construit în amintirea fiicei sale mănăstirea Rohia”, a spus părintele Constantin Necula care prin portul acestei cruci vrea să ne reamintească faptul că ”tot ce moare se transformă în mănăstire, în altar”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel