Preotul Doru Gheaja, moment de suflet în centrul Bucureștiului. Ascultă aici / video

Doru Gheaja, moment de suflet în centrul Bucureștiului / video
Doru Gheaja, moment de suflet în centrul Bucureștiului / video

Preotul Doru Gheaja, părintele cântecelor „Aşa-i românul“ şi „Tu Ardeal“, a venit în București, duminică, la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi unde a oferit un moment de excepție. A cântat mai multe cântece patriotice.

De loc din judeţul Sibiu, preotul Doru Gheaja este un mare iubitor de muzică bisericească şi folclor. Înainte de preoţie, a fost cooptat în Ansamblul Regiunii Braşov, iar ulterior a intrat în Ansamblul profesionist de cântece şi jocuri „Mureşul“ din Târgu Mureş. În urmă cu trei decenii a fost descoperit de Adrian Păunescu care l-a cooptat în Cenaclul „Flacăra“. Ajutat de poet, Doru Gheaja este cel care a lansat cunoscuta piesă „Aşa-i românul“, culeasă din judeţul Sibiu, de pe Valea Hârtibaciului.

Iată momentul de duminică de la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi din București:

Fiu de preot, Părintele Doru Gheaja s-a născut la 19 iulie 1941, în localitatea Buzd, judeţul Sibiu. Studiile le-a făcut la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu. A ales preoţia, dar a rămas aproape de muzica populară, de folclorul autentic românesc. În urmă cu peste 30 de ani, Părintele Doru Gheaja a fost descoperit de Adrian Păunescu, care l-a cooptat în Cenaclul "Flacăra".

Părintele este singurul preot care a cântat vreodată în acest cenaclu şi, cu ajutorul poetului, este cel care a lansat cunoscuta piesă "Aşa-i românul", culeasă din judeţul Sibiu, de pe Valea Hârtibaciului. Adrian Păunescu i-a scris şi textul la cântecul "Colindul Apusenilor" sau "Tu Ardeal", a cărei linie melodică este luată de preot de la priceasna "Simone, spune-mi tu dacă mă iubeşti". Pentru întreaga activitate culturală şi duhovnicească, Părintele Dori Gheaja a primit, în această lună, titlul de cetăţean de onoare al localităţii natale, satul Buzd, comuna Brateiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel